Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe SON DAKİKA: Fenerbahçe'den Galatasaray'a cevap! Spor haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe yöneticisi Metin Sipahioğlu, Galatasaray derbisinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Sipahioğlu, 'yalan ve iftiralar' başlığında 8 farklı konuda sarı-kırmızılı ekibe cevap verdi. Metin Sipahioğlu, "Galatasaray'ın Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarında adil yönetim olsa şu anda 5 puan öndeydik" dedi.

        Sipahioğlu'nun FBTV'de yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

        Biz maçtan sonra açıklama yapmadık. Galatasaray'a bakıyoruz. Pazartesiden cumaya kadar 5 kere konuştular. Biz bunlara hiç cevap vermedik. Karagümrük maçına konsantre olduk. Açıklamayı muhatap alıp almamayı çok düşündük. Gördük ki çamur at izi kalsın mentalitesi olduğunu gördük. Somut video ve fotoğraflarla yalanları kanıtlayacağız. Son dönemde de hakem olaylarına değineceğiz.

        Ligin 16 haftası kaldı. Açıklamalar, demeçler artabilir. İlgili camianın yalanlar üzerine kurduğu felsefesinin sorgulanması gerektiği için buradayız. İnanılmaz iftiralar var. Bu seviyeyi biz yaratmadık. Biz bu programı yapmak zorunda kaldık.

        REKLAM

        "ONLAR DA ZAN ALTINDA KALMASINLAR"

        (GSTV'de söylenen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den akredite kartı istendiğiyle ilgili sözler üzerine...) Hem yalan söylüyorlar hem de bilgisizler. Tüm statların protokol tribünleri Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne aittir. İstediğini alır, istemediğini almaz. Yetki bizde değildir. Kulüpleri bağlamaz. Tüm statlarda aynı ekip görev yapıyor. Gayet misafirperverce de davranmışlar. Yanlış varsa da bizimle alakalı değildir. Onlar da zan altında kalmasınlar, müthiş ağırlamışlar.

        (Mustafa Cengiz'in stada giriş görüntüleri yayınlandı.)

        Bu görüntülere bakınca söylenenlerden utanılmalı. Ayıp mı edildi diye baktık biz de merak ettik. Kimseye isim sorulmamış. Akabinde böyle açıklamalar var. Hepsi yalan. Sadece yalan. İnsan diyecek söz bulamıyor. Yalan. Kanıtlı bir yalan.

        "ŞİFRE 1907"

        Hayal güçleri çok yüksek. Şifre 1907 diyorlar... Her 1907 diyeni stada aldılar diyorlar. Herhalde fazla film izliyorlar. Nereden akıllarına geliyor, bu akılları kim veriyor? Akıl alacak gibi değil. Protokol tribünü ve bizim 200 kişilik 1907 tribünümüz vardı. Gelene protokole mi geldiniz, 1907 Tribünü'ne mi geldiniz diye soruldu. Yönlendirmek için... HES koduna kadar soruldu 1907'ye gelenlere.

        (Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in sözleri yayınlandı.)

        REKLAM

        Mustafa Cengiz eğer bunları kendisi söylüyorsa büyük hata yapıyor, onu yönlendirenler varsa büyük yanlış yapıyorlar. Türkiye'de hiçbir stada şifreyle girilemez. Çocuklar bile güler. Protokol ve 1907 tribünleri yan yanadır. 200 kişi geldi sağlık çalışanları ve davetliler. Görevliler listelere bakarak aldılar.

        (1907 Tribünü'ne giriş görüntüleri yayınlandı.)

        Maalesef Mustafa Cengiz, çocukça diye bir tabir kullanmış ama hangi eylemlerin çocukça olduğu ortada.

        '3 BİN KİŞİ ALINDI' İDDİASI

        Yusuf Bey'i çok ciddi şekilde uyarıyoruz. Militan sözünü kullanmaya kimsenin hakkı yok. Kulüp olarak kendisini uyarıyoruz. Türk futbolunu çok farklı yerlere götürür. Bu iş çok tehlikeli yere gidiyor. Ben burada taraftar kimliğimle olsam çok farklı şeyler söyleyebilirim. Buna hakkımız yok. Yusuf Günay'ı 'militan' kelimesi için çok ciddi şekilde uyarmak zorundayız.

        250-300 kişi var tribünde. Sadece 1907 Tribünü'nün orta bölümünde insanlar var. Localarda insanlar vardı diyorlar. 2 tane loca çeşidimiz var. Birinin üstünde zaten pankart var. Alttakinin de üstünde brandalar var. Şimdi soruyorum... Nerede 3 bin kişi? Ya çıkıp özür dileyeceksiniz ya da yalan söyledik, buna devam edeceğiz diyeceksiniz. Kamuoyuna 3 bin kişi dediler ve militan dediler. Herkes bu yönetim anlayışını bilecek. Ne 3 bin kişi var, ne de 500 kişi var. O gün emniyet güçlerimiz de tespit yaptılar. Onlar da 250 kişi olduğunu tespit ettiler.

        (Maçın bitmesinin ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'le tokalaştığı görüntüler yayınlandı.)

        Biz göreve geleli 2,5 sezon oldu. Başkanımız liderliğinde 45'ten fazla deplasmana gittik. 45'ten fazla takımı da ağırladık. Hiçbir maçtan sonra misafir iken tezahürat yapmadık. İçeride de hiçbir takımın yöneticileri tezahürat yapmadılar. Biz de tezahürat yapmadık. Taraftar gibi davranmadık. Galatasaraylı oyuncular, olmayan tribüne gittiler maçtan sonra. Dönerken bazı oyuncuları protokol tribününe farklı işaretler yaptılar. Provokasyon yaptılar.Bizim yöneticilerimiz içerideydi. Galatasaray yöneticileri holigan gibi nasıl tezahürat yaptılar, onu göreceğiz. Yaptıkları tezahüratlar üzerine biz de gereken uyarıları yaptık.

        KADIN VOLEYBOL MAÇI

        Her şey ortada. Hiç kimse hiç kimsenin yanına gitmeden iki takımın başkanı kendi takımını alkışlıyor. 2021 yılındayız, herkesin olduğu salonlardan yola çıkarak nasıl yalan söylüyorlar?

        (Maçtan görüntüler yayınlandı.)

        Görüntüler ortada. Hakikaten anlaşılır gibi değil. Açıklamak mümkün değil. 5. yalanlarıydı bu da.

        ARDA TURAN'IN GÖRÜNTÜLERİ

        Görüntüyü ortaya koyan Etebo adlı oyuncuları. Resmi Instagram hesabında paylaştığı bir görüntü bu. Öyle bir lanse ediyorlar ki sanki biz kulüp olarak komplo kurmuşuz, soyunma odasına kamera koymuşuz ve biz servis etmişiz. Çeken de Etebo, servis eden de Etebo. Bunda bile yalan söylüyorlar. Bunlara gerek yok. Ceza konusu bizi ilgilendirmez ama siz bunlara ceza vermezseniz, yarın öbür gün bütün kulüpler yapar bunu. Bizim tarihimizde hiçbir oyuncumuz diğer oyuncuları yayınlamadı. Çünkü burada bir iletişim birimi var. Herkes yapsın, yayınlansın, ceza verilmesin. Böyle bir yaklaşım olabilir mi?

        MERT HAKAN YANDAŞ, VEDAT MURİÇ, İRFAN CAN KAHVECİ İÇİN SÖYLENENLER

        İki oyuncu profesyonel oyuncumuz. Muric de eski oyuncumuz. Abdurrahim Albayrak neler söylemiş, bakalım. 2 ciddi yanlış var. Galatasaray'ın asbaşkanının Fenerbahçe'nin oyuncuları hakkında Galatasaraylı olduğunu iddia etmeleri. Bunu şimdi yalanlayacağız. Yine bir şantaj var. İki sene evvel şampiyonluk yarışında giderken Galatasaray, VAR kayıtları elimizde diyerek şantaj yapmışlardı. Kimse de bir şey yapmadı. Çok ciddi bir ithamdı. Galatasaray yönetimi, maalesef yurt içinde birçok transferde usulsüzlük yapmakta, ayartmaya çalışmakta, kulübüyle görüşmeden oyuncuyla görüşmekte. Oyuncuyla önce anlaşırsanız bonservis pazarlığı kolaylaşır. Önce oyuncuyla anlaşıyorlar. Bu UEFA'nın, FIFA'nın kurallarına tamamen aykırıdır. Oğulcan Çağlayan olayında yaşandı en son. Resmiyete dökülmüş bir usulsüz transfer cezası var. Hemen hemen bütün Anadolu kulüpleri bundan rahatsız. Çünkü bonservisten para kazanıyorlar. Önce futbolcuyla anlaşırsanız kulüpler de bundan rahatsız olur. Biz Fenerbahçe olarak her zaman için TFF, FIFA, UEFA kurallarına riayet ederek transfer yapıyoruz. Önce kulüple görüşüp sonra oyuncuyla görüşüyoruz. Geçen sezon başında aynı şey Vedat hakkında yaptılar. Rize'de bir aslan yatıyor demişlerdi. Muric gibi bir oyuncuya Galatasaraylı dediler, zaten sonra Fenerbahçe formalı çocukluk fotoğrafları ortaya çıktı.

        Şimdi de İrfan Can için yapıyorlar. Hala Galatasaraylı diyorlar. Başakşehir'de oynarken, ne Fenerbahçe'de ne Galatasaray'da oynarken çektiği bir video var. (Videoda 'Örnek olarak aldığım Emre abi var, yabancı olarak hem Alex hem de Ronaldinho'yu izlerdim küçükken' diyor.) Hasta Galatasaraylı İrfan Can'ın dile getirdiği iki oyuncu tutmadığı takımın sembol isimleri olmazdı. Maalesef sözlerinin bir itibarı da kalmamıştır. Madem bu kadar fotoğrafınız var. Üçünü de istemişsiniz, vakit geçirmişsiniz, üçünü de Fenerbahçe almış. Hem de ilgilendikten sonra birkaç günde. Asıl sorulması gereken soru madem bu kadar duygusal bir durum var, nasıl imzalatamadınız? İnsan bu röportajları vermeye de çekinir diye düşünüyorum.

        SERDAR TATLI

        Geçen yıl 'Zorlu operasyonu' algısı çektiler. Ciddi hakem hatalarına maruz kaldık bunun üzerine. Bu sezonun başında da aynı kişiler 'Rıdvan Dilmen sezonu' üzerinden Serdar Tatlı'yı Fenerbahçe ile bağdaştırmaya çalışıyorlar. Artık Türkiye spor kamuoyunun buna tok olduğunu düşünüyorum. Çok net bir şekilde Galatasaray maçındaki golümüz, VAR çizgisi manipüle edilerek iptal edildi. Bu çizgiler robotla yapılmıyor, orada sonucu değiştiren pek çok faktör var. Maalesef manipülasyona açık bir sistem. Bize göre Ozan'ın golü goldü. Bu hafta da Galatasaray - Kasımpaşa maçında yaşanan pozisyon var. Biz adil yönetimleriyle 5 puan önde olacakken şimdi aynı puandayız. Neler yaşandığı ortada.

        (Mustafa Cengiz'in açıklamaları yayınlandı. Görüntüde Cengiz, 'Ben Serdar Tatlı'nın MHK başkanı olmasını destekledim, istedim, ilgililer biliyor' diyor.)

        Bunu Fenerbahçe Başkanı söylese, Galatasaray maçındaki golümüzü Galatasaray atsa, sonra biz Kasımpaşa ile oynasak ve penaltı verilmese ortalık nasıl olurdu? Medyadaki uzantıları, tetikçileri nasıl yorumlar yaparlardı? Biz bunları yapan bir yönetim değiliz. Ama artık bunlar konuşulmalı. Buna müsade edecek değiliz. Tüm Türkiye görüyor. Serdar Tatlı'yı isteyen başkan kimmiş, son 2 haftada neler olmuş, her şey ortada. Ricam bize kalmasın, bunlar spor kamuoyundan konuşulsun. Bazen üslubumuz bozulduysa kusura bakmasınlar ama bizi buna zorlayan Galatasaray'dan gelen sürekli demeçler, sürekli yalanlar...

        Şu an zirvede puan puanayız. Camiamızdan ricamız hocamıza, takımımıza destek olun. Nelerle mücadele ettiğimiz ortada. Fenerbahçe'nin en büyük gücü milyonlarca taraftarlarının kenetlenmesidir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ