Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! İstanbul fırtınaya teslim! Fırtına Beylikdüzü'nde ilkokulun çatısını uçurdu!

        İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Büyükşehir İlkokulunun çatısı fırtına nedeniyle okul bahçesine uçtu. Olay sırasında bahçede öğrenci bulunmaması olası bir faciayı önledi. Çatı parçalarının düşme anı ise kameralara yansıdı.

        İHA'nın haberine göre, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin okul bahçesindeki çalışmaları sürüyor.

        ŞİŞLİ'DE VATANDAŞLAR ÖLÜMDEN DÖNDÜ

        DHA'nın haberine göre, Şişli'de şiddetli fırtına nedeniyle yola ağaç devrildi. Ağacın yoldan geçen insanların ve park halindeki otomobilin üstüne devrildiği anlar kameraya yansıdı.

        Olay saat 15.30 sıralarındaŞişliDarülaceze Caddesi'nde meydana geldi. Şiddetli rüzgar nedeniyle bir ağaç caddede yürüyen insanların ve park halindeki otomobilin üzerine devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve belediye ekipleri geldi. Motorlu testere ile ağacı parçalara ayıran itfaiye ekipleri, otomobil üzerinden ağaç parçalarını aldı. Otomobilde ise hasar oluştu. Yoldan geçerken üstlerine ağaç devrilen kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

        Öte yandan olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde ağaç yolda yürüyenlerin üstüne devriliyor.

        CAMİ MİNARESİ BÖYLE SALLANDI

        Arnavutköy Yavuz Selim Camii'nin minaresi şiddetli fırtınanın etkisi ile sallandı.

        Minarenin devrilme riskine rağmen bunu fark etmeden sokakta yürüyenler dikkat çekti.

        ESENLER'DE ÇATI MALZEMELERİ DÜŞTÜ

        Esenler'de de bir binanın çatısından düşen çatı malzemeleri nedeniyle sokakta park halindeki 4 araçta hasar oluştu.

        AA'nın haberinegöre, 4 katlı bir binanın çatı katından fırtına nedeniyle çatı malzemesi parçalar düştü. Düşen parçalar nedeniyle bir binadaki dairenin pencere camı kırıldı.

        REKLAM

        Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve zabıta ekipleri sevk edildi. Olayda yaralanan olmazken, polis ekipleri binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

        Ekiplerin olay yerindeki çalışmasını tamamlaması ve malzemelerin işçiler tarafından Esenler Belediyesine ait kamyonete yüklenerek götürülmesiyle sokak trafiğe açıldı.

        ÜMRANİYE'DE TEK KATLI EVİN ÇATISI UÇTU

        Ümraniye'de şiddetli rüzgar nedeniyle tek katlı bir evin çatısı uçtu. Sokağa düşen çatı elektrik direklerine ve kablolarına zarar verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve elektrik ekipleri istendi. Yaşanan olay nedeniyle sokak trafiğe kapandı.

        Mahalle sakini Bulut Yıldız, "Biz işten geldik. Saat altı çeyrek falandı. Kütürtü sesi geldi. Biz herhalde amcamların çatısı uçtu dedik. Koşa koşa geldik. İşte durum bu vaziyette. Altta direk vardı. Ateşler, kıvılcımlar çıkıyordu. Hemen elektrik ekiplerini aradık, 2 saatte gelecek. İtfaiyeyi aradık, 10 dakika sonra geldi. Elektrik ekipleri hala gelecek. Yaralı ve can kaybı yok Allah'a şükür. Burada bir araba vardı da Allah'tan ağabeyimiz işteydi. Sıkıntı yok araba yok şu anda. Ama şu araba alınamıyor, elektrik akımı olduğu için" dedi.

        İtfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından sokak tekrar trafiğe açıldı.

        GEZİ PARKI'NDA BİR AĞAÇ DEVRİLDİ

        TaksimGezi Parkı'ndaki bir ağaç fırtınanın etkisiyle yola devrildi.Gezi Parkı'nın Mete Caddesi'ne bakan tarafındaki bir ağaç, fırtınanın etkisiyle yola devrildi.

        O sırada yoldan bir aracın veya yayanın geçmemesi olası kazanın önüne geçti. Caddede bir süre trafik oluştu. Olay yerine gelen polis ekipleri, ağacı sürükleyerek yoldan kaldırdı. Ağacın kaldırılmasıyla trafik normale döndü.

        AVCILAR'DA İSKELENİN BAĞLANTI NOKTALARI KOPTU

        İstanbul'u etkisi altına alan fırtına sebebiyle Avcılar'da bulunan 5 katlı bir binanın cephesindeki iskele yerinden çıkarak tehlike oluşturdu.

        İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Cadde, ekipler tarafından araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

        İtfaiye ekipleri beşik gibi sallanan iskeleyi yeniden sabitledi.

        HAVA TRAFİĞİ DE OLUMSUZ ETKİLENDİ

        Şiddetli fırtına Marmara Bölgesi'ndeki hava trafiğini de olumsuz etkiledi.

        İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak içinalçalan bazı uçaklar pisti pas geçerken kimi uçaklar dabölgedeki diğer havalimanlarına yönlendirildi.

        ÇANAKKALE'Yİ DE VURDU

        Çanakkale'nin Biga ilçesinde de fırtına nedeniyle yerinden sökülen apartmanınçatısı, çevrede hasara yol açtı. İlçe genelinde geceden bu yana etkili olan fırtınanın şiddeti zaman zaman artıyor.

        Fırtına yüzünden ilçe merkezinde 5 katlı bir apartmanınçatısı uçtu.Çatıdan kopan parçalar, karşı tarafta bulunan başka bir binanın camlarının kırılmasına neden oldu. Belediye ekipleri, çevreye saçılan parçaları temizlemek için çalışma başlattı.

        Caddede iş yeri bulunan Ahmet Ağ, çatının uçup parçalara ayrılarak düştüğünü söyledi. Olayı görünce hemen dükkanına girdiğini belirten Ağ, "Yere düştükten sonra da dışarı fırladık, altında kalan var mı diye baktık. Çok şükür ki geniş bir alana yayılmasına rağmen yaralanan olmadı." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ