Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam YouTube'un en çok kazananı 8 yaşında! - Haberler
        1

        Ekonomi dergisi Forbes 2019'un bitmesine günler kala yılın en çok kazanan YouTube fenomenlerini duyurdu. Sosyal medya platformunda en fazla para kazanan kişi, bu yıl da 'Ryan' isimli 8 yaşındaki çocuk oldu.

        2

        Ryan Toysreview (Ryan'ın oyuncak incelemesi) adlı kanalında oyuncak incelemesi yapan Ryan bu sene 26 milyon dolar kazanç elde etti. 3 yaşında YouTube'a giriş yapan Ryan, Hulu ve Nickelodeon ile anlaşma sağlamıştı. YouTube'un en çok kazananları ise şöyle!

        3

        10- VanossGaming (Evan Fong)

        Yıllık kazanç: 11.5 milyon dolar

        Kanadalı Evan Fong Call of Duty ve Assassin Creed gibi klasikleşen oyunlarla çektiği videolarla popüler oldu. Bir taraftan da hip-hop kariyerinde basamakları tırmanan Fong'un 24.8 milyon abonesi var.

        4

        9- DanTDM (Daniel Middleton)
        Yıllık kazanç: 12 milyon dolar

        Listenin 9. sırasında ise 12 milyon dolarlık kazançla Daniel Middleton yer aldı. Ünlü YouTuber'ın geçtiğimiz yılki kazancı 18.5 milyon dolardı. Daniel Middleton ya da bilinen adı ile DanTDM'nin kanalı 22.2 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Middleton, bu yükselişini, pek çok YouTuber gibi oyun videolarına borçlu.

        5

        7- Markiplier (Mark Fischbach)
        Yıllık kazanç: 13 milyon dolar

        1989 doğumlu ABD'li YouTube fenomeni Mark Fischbach 13 milyon dolarlık geliriyle listenin yedinci sırasını PewDiePie ile paylaşıyor. Oyun videolarıyla tanınan YouTuber, Kuzey Amerika'yı gezmesi ve yaşadıklarını internette paylaşması için yüklü bir miktarda anlaşma sağladı. YouTuber Jacksepticeye ile Cloak adlı kıyafet markası kurdu.

        6

        7- PewDiePie (Felix Kjellberg)
        Yıllık kazanç: 13 milyon dolar

        Daha çok PewDiePie olarak bilinen İsveçli YouTube fenomeni Felix Kjellberg, 2016 yılının en çok kazanan ismi olsa da bu yıl 7. sırada. Bu gerilemenin altındaki en büyük neden ise Kjellberg'in "Bütün Yahudi'lere ölüm!" adında bir videoyu, YouTube hesabından takipçileriyle paylaşması oldu. 102 milyon ile en çok takipçiye sahip olan YouTube kanalı, tepki toplayan bu sözlerden sonra yüzbinlerce dolar kayıp yaşadı.

        7

        6- Preston (Preston Arsement)
        Yıllık kazanç: 14 milyon dolar

        Preston Arsement listenin yeni isimlerinden... 1994 doğumlu Preston Arsement, Call of Duty oyunuyla YouTube'a giriş yaptı. Texas'lı fenomenin yıllık kazancı ise 14 milyon dolar...

        8

        5- Jeffree Star
        Yıllık kazanç: 17 milyon dolar

        Myspace döneminden bu yana ünlü olan makyaj sanatçısı, Jeffree Star Cosmetics adlı kozmetik markasını çıkardıktan sonra paraya para demedi. Geçtiğimiz yıl da 5. sırada yer alan Star'ın 17 milyona yakın abonesi bulunuyor.

        9

        4- Rhett ve Link
        Yıllık kazanç: 17.5 milyon dolar

        YouTube'un fenomen ikilisi Rhett McLaughlin ve Link Neal komedi videolarıyla popüler oldu. Video karşısında abur cubur yiyerek ya da Kelly Rowland gibi yıldızlarla şarkı söyleyerek şöhret olan ikili bu yılın başlarında Smosh adlı YouTube kanalını 10 milyon dolara satın aldı.

        10

        3- Anastasia Radzinskaya
        Yıllık kazanç: 18 milyon dolar

        5 yaşındaki Rus YouTuber Anastasia Radzinskaya, babasıyla birlikte oynadığı videolar sayesinde hızla büyüme kaydetti. İçerikleri 7 farklı dilde yayınlanan Anastasia'ya Legoland gibi markalar 6 rakamlı tekliflerde bulundu. Minik YouTuber'ın 42 milyondan fazla abonesi var.

        11

        2- Dude Perfect
        Yıllık kazanç: 20 milyon dolar

        Amerikalıların sevdiği sporlarla ilgili videolar çeken Dude Perfect'in 48 milyona yakın abonesi bulunuyor. Coby Cotton, Garrett Hilbert, Cory Cotton, Tyler Toney, Cody Jones'dan oluşan ekip eğlenirken eğlendiriyor da! Hesabın pinpon topu atışı videosu 240 milyon görüntülenme aldı.

        12

        1- Ryan Kaji
        Yıllık kazanç: 26 milyon dolar

        YouTube'da paylaştığı videolarda oyuncaklarını hediye paketlerinden çıkaran, Amerikalı çocuk Ryan, yılda kazandığı 26 milyon dolarla listenin birincisi oldu.