FuzulEv'in İntibak Planı BDDK tarafından onaylandı
FuzulEv'in İntibak Planı BDDK tarafından onaylandı. Yasal düzenleme ile Devlet kontrolüne intibak sağlamak için Nisan ayında BDDK'ya başvuru yapan 35 şirketten yeterliliği sağlayan şirketler arasında FuzulEv de yer aldı
ABONE OLFuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından (BDDK) 21 faizsiz konut şirketinin tasfiyesinin tasarruf finansman sistemini daha da güçlendireceğini ve vatandaş adına riski sıfıra indirmek için gerekli olduğunu söyledi.
Vatandaşları peşinatsız, faizsiz ve kredisiz sistemle ev ve otomobil sahibi yapan ‘tasarruf finansman modeli’nde son dönemece girildi. Yasal düzenleme ile Devlet kontrolüne intibak sağlamak için Nisan ayında BDDK’ya başvuru yapan 35 şirketten 21’inin yeterliliği karşılamadığına vurgu yapan FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, “Biz FuzulEv olarak 2 seneden bu yana yasanın çıkması için Hükümet nezdinde görüşmeler yapıyorduk. Çünkü yeterli sermaye gücü ve şeffaflığı olmayan bir çok şirket sisteme girmişti. Şimdi BDDK’nın titiz çalışması ile birlikte 7 güçlü ve şeffaf şirket intibaka hak kazanacak ve vatandaş için de risk kalmayacak” sözlerini kullandı.