Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Sivasspor MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - Aslan evinde kükredi! 5 gol 1 kırmızı - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray, Süper Lig'de 8. haftanın açılış maçında Demir Grup Sivasspor'u 3-2 mağlup etti.Sarı-kırmızılılar 2-0 öne geçtiği maçta 3 puana Florin Andone (2) ve Ryan Babel'le uzanırken Sivasspor'un gollerini Kone ile Erdoğan kaydetti. Öte yandan Sivasspor'da Cofie, 48.dakikada kırmızı kart gördü.

        MAÇIN DAKİKALARI

        Galatasaray maça hızlı başladı ve ikinci dakikada rakip kalede tehlike yarattı: Ceza sahasında topla buluşan Ryan Babel kaleciyi de yatırıp şutunu çekti ancak savunma araya girerek topu kornere gönderdi.

        4. dakikada Emre Mor'un pasında topla buluşan Şener ortasını yaptı, Babel'in kafa vuruşu üst direğe çarparak auta gitti.

        REKLAM

        MUSLERA'DAN GEÇİT YOK!

        Maçın ilk 15 dakikası geçilirken oyunu dengeleyen Sivasspor, gole çok yaklaştı: Emre Kılınç'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Mert'in şutunda Muslera mutlak golü önledi.

        Sivasspor, 16. dakikada bir gol daha kaçırdı: Ceza sahası içerisinde Luyindama'nın uzaklaştıramadığı top Fernando'nun önünde kaldı ancak bu futbolcu çok kötü bir vuruşla topu üstten auta gönderdi.

        ANDONE'DEN HARİKA GOL!

        Sivasspor 21. dakikada net bir pozisyondan yararlanamadı: Savunma arkasına sarkan Mert Hakan, karşı karşıya pozisyonda Muslera'yı geçemedi, dönen topta Sivassporlu oyuncular direğe takıldı. Ardından gelişen atakta orta sahanın solunda topla buluşan Florin Andone, topu ceza sahası önüne kadar sürüp harika bir vuruşla ağları havalandırdı.

        Mücadelede 33. dkaika oynanırken ceza sahasında topla buluşan Babel kaleciyi de yatırıp şutunu çekti ancak kale ağzında savunmaya çarpan top kornere gitti.

        REKLAM

        Dakikalar 39'u gösterdiğinde Ömer Bayram'ın serbest vuruştan yaptığı ortaya ceza sahası içerisinde Luyindama kafayı vurdu ancak Samassa gole izin vermedi.

        GALATASARAY PENALTI KAZANDI

        40. dakika oynanırken soldan ceza sahasına giren Andone, Aaron'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık pozisyonun ardından beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Andone, topu Samassa'nın sağından ağlara gönderip durumu 2-0'a getirdi.

        45+1. dakikada Sivasspor'da Cofie, Şener'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

        Sivasspor ikinci yarıya hızlı başladı. Henüz 45. dakikada sol kanattan ceza sahasına yapılan ortaya Muslera, Yatabare'den önce müdahale etti ve net gol tehlikesini önledi.

        SİVASSPOR 10 KİŞİ KALDI

        Sivasspor'da Cofie 48. dakikada ikinci sarı kartını görerek oyundan atıldı.

        GALATASARAY 3. GOLE YAKLAŞTI

        Dakikalar 49'u gösterdiğinde Emre Mor şık çalımının ardından topu sağ çizgiye inen Andone'ye aktardı bu futbolcunun Babel'e pasında savunma son anda araya girdi seken topu Şener kafayla tamamladı ancak top Samassa'da kaldı.

        REKLAM

        Galatasaray, 55. dakikada gole yine yaklaşan taraf oldu: Emre Mor'un ceza sahası dışından çektiği sert şutta Samassa gole izin vermedi.

        SİVASSPOR UMUTLANDI!

        Konuk ekip 69. dakikada farkı 1'e indirdi: Soldan gelişen Sivasspor atağında Uğur topu kale önündeki Kone'ye gönderdi bu futbolcu da topu ağlarla buluşturup farkı 1'e indirdi.

        BABEL CEVAP VERDİ!

        Sivasspor'un golüne Galatasaray'ın yanıtı gecikmedi: 74. dakikada Ömer Bayram'ın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Babel, topu sağına çekip kaleye çok sert bir şut gönderdi direğin içine çarpan top ağlara gitti.

        Dakikalar 79'u gösterirken Andone'nin soldan gönderdiği topu Emre Mor kale önünde auta attı.

        Galatasaray, 81. dakikada bir pozisyondan daha yararlanamadı: Emre Mor'dan aldığı topla ceza sahasına giren Andone'nin şutunda Samassa gole izin vermedi.

        Sivasspor 84. dakikada farkı yeniden 1'e indirdi. Soldan Emre Kılınç'ın yaptığı ortaya Erdoğan şık dokundu ve topu ağlara gönderdi.

        Konuk ekip 90+1'inci dakikada net bir gol daha kaçırdı: Soldan ceza sahasına girip Donk'tan müthiş sıyrılan Erdoğan topu penaltı noktasındaki Armin'e çıkardı, bu futbolcunun şutunda top üstten auta gitti.

        Mücadelede başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ