Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep'te bir kavgada iki oğlu da bıçaklanan Ali Bağcı, olayı TürkSuriyeli düşmanlığına dönüştürmek isteyenlere sağduyu çağrısında bulundu.

        Gaziantep'in Gazikent Mahallesi’nde 3 Aralık Pazar günü meydana gelen olayda, Türk ve Suriye uyruklu iki grup arasında çıkan kavgada Necati Bağcı ile kardeşi Mert Bağcı isimli genç boğazından yaralandı, iki kardeşten biri ayakta tedavi olurken Necati Bağcı, yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesini sürdürüyor. Olayı bahane eden bir grup ise sosyal medya üzerinden yapılan girişimlerle toplanarak, Suriyelilerin iş yerlerine zarar vermek istemişti. Provokasyon girişimleri ise polisin aldığı tedbirler sayesinde önlenmişti. Acılı Baba Ali Bağcı, sıradan sokak kavgasını TürkSuriyeli düşmanlığına dönüştürmek isteyenlere tepki gösterdi. Bağcı, "Kimse bu kavgayı farklı yönlere çekmesin. Kimse faturayı Suriyelilere kesmesin. Her toplumda kötü insan çıkabilir. Ben dört gündür oğlumun yanında hastanedeyim. İş yerim Suriyeli çalışanlara emanet. Dükkanda 3 Suriyeli çalışıyor. Onlar dükkanımı açıp kapatıyor. Bunları yapanlara Suriyeli demeyin. Bunlar insan olamaz. Suriyeliler kardeşimizdir. Bunu yapanlar insanlık dışıdır. Kimse bu olayı farklı yöne çekmesin. Dua etsinler yeter" dedi.

        Bağcı olayın hemen ardından Gaziantep Valisi Davut Gül'ün de yaralı Necati Bağcı'yı ve ailesini ziyaret ettiğini kaydetti.

        60 kişi hakkında inceleme başlatıldı

        Olayın ardından bıçaklı kavgaya karışan 4 Suriyeli gözaltına alınırken, yapılan sorgularının ardından ise 3 kişi tutuklandı. Bu kavgayı provokasyona dönüştürmek isteyen 60 kişi de tespit edildi. Onlar hakkında da yargı süreci başlatılacağı açıklandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler