Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Gecenin kahramanı Muhammed Gümüşkaya! Muhammed Gümüşkaya kimdir? - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR | AHMET HAMDİ GİRGİN

        Fenerbahçe, dün akşam UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında HJK Helsinki'yi ağırladı.

        2

        Sarı-lacivertli kulüp, takımdaki eksiklikler nedeniyle maça forvetsiz başladı. Gol yollarında sıkıntı yaşayan Kanarya'da sahneye genç bir yıldız çıktı!

        3

        20 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya, 62. dakikada Mesut Özil'in yerine oyuna dahil oldu. 3 dakika sonra top ayağına ilk kez geldiğinde ceza sahası dışından kaleye füze yolladı. Top ağlara giderken Muhammed ve tüm takım arkadaşları büyük bir sevinç yaşadı. Karşılaşma 1-0 biterken 20'lik genç yıldız adayı maçın kahramanı oldu.

        4

        PEREIRA İLE BASIN TOPLANTISINA ÇIKTI

        Maçın ardından basın toplantısına çıkan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Muhammed Gümüşkaya ve maça sonradan giren diğer genç oyuncu Arda Güler'i de yanında getirdi.

        5

        Attığı golün bugünde kalacağını ve yarın daha fazla çalışacağını vurgulayan Muhammed, "Fenerbahçeli doğdum, hayallerim burada kupalar kazanmak. Yıllarca forma giyebilmek. Gol atmak bugün bana nasip oldu, bunun için çok mutluyum. Bu gol bugünde kalacak, yarından itibaren daha fazla çalışmaya devam edeceğim. Kendimi geliştirmek zorundayım." diye konuştu.

        6

        BOLU'DAN GERİ ÇAĞRILDI!

        Fenerbahçe altyapısından yetişen Muhammed, geçen sezon 1. Lig takımlarından Boluspor'a 1+1 yıllığına kiralandı. 20 maçta 4 gol atan genç oyuncunun sözleşmesi devam etmesine rağmen Fenerbahçe, Muhammed'i kadroda değerlendirmek için geri çağırdı.

        7

        HAZIRLIK MAÇLARINDA DİKKAT ÇEKTİ

        Vitor Pereira, 4 hazırlık maçında Muhammed'e süre verdi. Kasımpaşa, Gençlerbirliği, PEC Zwolle ve Giresunspor maçlarında oynayan Muhammed, Gençlerbirliği maçında çok şık bir gol attı.

        8

        Maçlarda özgüveniyle dikkat çeken Muhammed, ilk olarak Ersun Yanal döneminde 2009/2010 sezonunda A takımla maça çıktı. Altyapıda kanat pozisyonunda kanat oynayan Muhammed, Yanal tarafından sol bekte oynatıldı ve beğeni topladı.

        9

        Sol ayaklı oyuncu, geçen sezon Boluspor'da merkez orta saha ve 10 numara pozisyonuna evrildi. Bu bölgede başarılı maçlar çıkardı.

        10

        20 yaşındaki oyuncunun 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ