Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Geleceği bilen dizi The Simpsons! The Simpsons'ın geleceğe dair kehanetler!
        1

        The Simpsons'ın ilk bölümü 17 Aralık 1989 yılında yayınlandı. Dizide yer alan bölümlerde geçmişten günümüze kadar olabilecek olaylar işleniyor ve birçoğu gerçek hayatta yaşanıyor. The Simpsons dizisinde olabilecek kehanetlerin gerçekleşmesi birçok kişiyi şaşırtıyor ve bir o kadar da korkutuyor. The Simpsons’ların bu kadar olayı nasıl bile bildiği ise çözülemiyor.

        2

        BTS SENELER SONRA ORTAYA ÇIKTI

        1. 1900’lü yıllarda yayımlanan bir bölümünde dizide BTS’e benzer bir grup görülmüştür. 2013 yılında ise BTS grubu ortaya çıkmıştır ve gruptaki üyeler tıpkı dizideki karakterlere benzemektedir.

        3

        KORONAVİRÜS

        2. Dizinin 20 yıl öncesinde yayımlanan bir bölümünde ise Çinli çalışanlar bir kargo paketine hapşırır ve bütün dünyaya Osaka adında hastalık yayılır.

        4

        Birçok insan bunu koronavirüs olarak yorumlamıştır.

        5

        DONALD TRUMP

        3. 2000 yılında Donald Trump’un ABD başkanı olacağı ile ilgili bir bölüm yayımlandı. Bundan 20 yıl sonra Donald Trump ABD başkanı olmuştur.

        6

        KOBE BRYANT

        4. The Simpsons dizisinin bir bölümünde Kobe Bryant helikopter kazası nedeniyle ölüyor. Bölümden 5 yıl sonra Kobe Bryant helikopter kazasında vefat ediyor.

        7

        APPLE DAHA ORTAYA ÇIKMAMIŞTI

        5. Dizinin yine bir bölümünde Simpsons’lar Apple benzeri telefonlar kullanıyor ve o dönemlerde henüz daha Apple telefonlar piyasada bulunmuyor.

        8

        Apple telefonlar ilk olarak 29 Haziran 2007 yılında tanıtılmıştır.

        9

        İKİZ KULE SALDIRISI

        6. 1997’de yayımlanan bir bölümde Lisa’nın elindeki dergide 9 ve iki kule simgeleri dikkat çekiyor. 2001 yılının 9. ayında ve 11. gününde yani 11 Eylül tarihinde ikiz kulelere saldırı gerçekleşti.

        10

        2022 KEHANETLERİ

        1. MARSA SEYEHAT VE KOLONİLEŞME

        Dizinin bir bölümünde Lisa, Marsa tek yönlü bir görev için gönüllü oluyor ve bütün aile gönüllü olmaya karar veriyor. Dizide ‘Exploration Incorporated’ şirketi kızıl gezeni 2026’dan önce keşfederek kolonileştirmeyi hedefliyor.

        11

        Ancak görev başarısız oluyor ve aile 2051’de marsa ulaşabiliyorlar. Elon Musk’ın SpaceX şirketi daha erken tarihlerde Mars için kargo uçuşları üzerinde çalışıyor.

        12

        2. HOLOGRAM İLE İLETİŞİM

        The Simpsons’ların bir bölümünde insanlar hologram üzerinden iletişim kurmaya başlamışlardı. Şu anda hologram teknolojisi bazı endüstrilerde kullanılıyor. Örneğin Tupac Shakur’ın hologramı yapılarak konseri verilmişti.

        13

        3. BEBEK TERCÜMANI

        The Simpsons’ların bir bölümünde Homer’ın üvey kardeşi, bebek tercümanı prototipini icat eder ve büyük bir başarıya imza atar. Gelecekte böyle bir icat yapılabilir mi henüz bilinmiyor. Bazı telefon uygulamaları mevcut ancak geliştirilmesi gerekiyor.

        14

        4. KADIN BAŞKAN

        ABD’nin 2020 seçimlerinde Joe Biden ve Kamala Harris’e oy verildi. The Simpsons’ların ön gördüğü kehanetlerden birisi de ABD’ye gelecek kadın başkan.

        15

        Bununla beraber Harris önümüzdeki 4 ila 8 yıl içerisinde başkanlığa adım atabileceği biliniyordu.