Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Gelir Uzman Yardımcılığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

        Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı olarak çalışmak isteyenlerin katıldığı Gelir Uzman Yardımcılığı girişsınavının yazılı bölümü 18 Ağustos 2018 Cumartesi günü (bugün) saat 10.00'da Ankara'da yapılacak. Adaylar, açık bulunan 1000 adet kadroya atanmak için03 Temmuz 2018 Salı gününden itibaren başvurularını yapmışlardı. Peki Gelir Uzman Yardımcılığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

        GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Gelir Uzman Yardımcılığı sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Sonuçlar açıklandığında Başkanlığın resmi sitesinde paylaşılacaktır.

        SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ

        - Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri, sözlü sınavın yeri ve tarihine ilişkin listeler, uygun yerlere asılmak ve Başkanlık resmi internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr)yayımlanmak suretiyle duyurulacaktır.

        - Giriş sınavında başarılı olan adayların ad ve soyadları ile aday numaralarının yer aldığı asilve yedek listeler uygun görülen yerlere asılmak ve Başkanlık resmi internet sitesinde(http://www.gib.gov.tr) yayımlanmak suretiyle duyurulacaktır. Ayrıca, asil ve yedeklistelerde yer alan adaylara sonuç yazı ile bildirilecektir.

        - Sınav sonuçlarına, duyurunun yapıldığı günü takip eden tarihten itibaren yedi gün içerisindedilekçe ile itiraz edilebilir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İtirazlar, sınavkurulu tarafından incelenecek ve en geç beş iş günü içinde karara bağlanarak sonuç ilgiliyeyazılı olarak bildirilecektir.

        DEĞERLENDİRME

        - Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan;yerler itibarıyla, adayların başvuru sırasında tercih ettikleri il dikkate alınarak en yüksekpuan alan adaydan başlamak üzere, o il için atama yapılacak toplam kadro sayısının iki katıaday sözlü sınava çağrılacaktır. Ayrıca, son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü

        sınava çağrılacaktır.

        - Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacaktır.

        - Sözlü sınavda, adayların muhakeme gücü, bir konuyu kavrama, özetleme ve ifade etmeyeteneği, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, yetenek ve kültürü, bilimsel veteknolojik gelişmelere açıklığı da göz önünde bulundurularak, her adaya sınav kurulubaşkan ve üyelerinin (sözlü sınavın birden fazla komisyon tarafından yapılması halinde ilgilikomisyon üyelerinin) her biri tarafından ayrı ayrı 100 üzerinden puan verilir. Verilen bupuanların aritmetik ortalaması sözlü sınav puanını teşkil eder.

        - Sözlü sınavda başarılı olmak için alınan puanın 70'ten az olmaması gerekmektedir.

        - Giriş sınavı puanı; sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınavpuanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır.

        - Giriş sınavı sonuçları, sınav kurulunca, giriş sınav puanı en yüksek adaydan başlamaksuretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar asil adaybelirlenir.

        - Ayrıca başarılı olmak şartıyla giriş sınavında ilan edilen yerlerdeki kadronun %25’ ine kadaryedek aday belirlenir.

        - Asil ve yedek listeler, bu duyuruda belirtilen yerler göz önünde bulundurulmak suretiyleoluşturulacaktır.

        - Asil ve yedek listelerinde sıralama yapılırken, adayların giriş sınavı puanının eşit olmasıhalinde, yazılı puanı yüksek olan adaya, yazılı puanının da eşit olması halinde, KPSS (A)P48 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.

        - Yedek listede yer alan adayların hakları aynı il için yapılacak müteakip yazılı sınav tarihinekadar geçerli olup, daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkiletmez. Ayrıca, bu süre içerisinde başka bir il için açılan sınavda başarılı olarak atamasıyapılan yedek adayların hakları sona erer.

        - Giriş sınavından 70 ve üzerinde puan almış olmak asil ve yedek listedeki sıralamayagiremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ