Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Green Card başvuruları bitti mi, saat kaçta bitiyor? Green Card başvuru sitesi hangisi? Green Card başvuru sayfası tıkla, başvuru yap! Green Card başvurusu nasıl ve nereden yapılıyor?
        1

        Green Card başvuruları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. ABD'de daimi yaşama ve çalışma hakkı için başvuru yapan ve başvuru yapmayı düşünen vatandaşlarımızlar için tüm ayrıntıları bir araya getirdik...

        2

        GREEN CARD BAŞVURUSU 2022 NE ZAMAN?

        ABD Freetown Büyükelçiliği DV2024 Green Card çekilişi başvurularının 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihlerinde alınacağını duyurdu.

        Başvurular Türkiye saati ile 20:00'de sona erecek. Başvuru sonuçları ise 6 Mayıs 2023 tarihinde açıklanacak.

        GREEN CARD BAŞVURU EKRANI

        3

        GREEN CARD NEDİR?

        Green Card olarak bilinen Yeşil Kart, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından yapılması zorunlu Çeşitlilik Göçmenlik Programı olarak bilinir. Her yıl Amerika'ya az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim yöntemiyle 55,000 göçmen vizesi alma fırsatı sağlamaktadır. Çekilişi kazanan kişilerin vize alabilmeleri için gerekli eğitim ve/veya iş koşullarını sağlamaları ve diğer gereklilikleri yerine getirmeleri gerekmektedir. DV Green Card 2022'de bazı kurallar vardır. Yapılan çekiliş rastgele bilgisayar tarafından seçilmektedir ve vizeler altı coğrafi bölge arasında paylaştırılmaktadır.

        4

        GREEN CARD BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

        Eğer Green Card'a başvurmak istiyorsanız sadece http://dvprogram.state.gov sitesine giriş yapmanız gerekiyor. Bu site dışında hiçbir sitenin Green Card başvuru linklerine tıklamayın.

        5

        GREEN CARD BAŞVURULARI ÜCRETLİ Mİ?

        Green Card'a başvurmak için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz çünkü Amerika Göçmen Programı bu çekiliş için bir ücret talep etmiyor. Başvuru için pasaport zorunluluğu olmamasının yanında en az lise mezunu olma şartını unutmamak gerekiyor.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ