Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Güçlü tokalaşan erkeklerin evlenme olasılığı daha yüksek olduğu ortaya çıktı!

        Columbia Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, güçlü tokalaşan erkeklerin evlenme olasılıklarının daha fazla olduğu ortaya çıktı.

        5.000'den fazla yetişkinin verilerini kullanarak elde edilenaraştırma, tokalaşma ve evlilik arasındaki bağlantıyı gösteren ilk çalışma oldu.

        KADINLAR ERKEKLERİN GÜÇLÜ OLMALARINI BEKLİYOR

        Araştırmayaimza atan Dr. Vegard Skirbekk, "Sonuçlarımız, kadınların evlendiklerinde karşı taraftan güç beklediğini ima ediyor." dedi.

        Skirbekk, kadınların daha sağlıklı erkekleri tercih etmeleri nedeniyle güçlü tokalaşan erkeklerle evlenmek istediklerini öne sürdü.Ayrıca zayıf el sıkışmanın, sağlık problemleri hakkında pek çok ipucu verebileceğini de ekledi.

        REKLAM

        Çalışmaya katılanlardan bir lastik balon kullanarak kavrama kuvvetini ölçen bir aletsıkmaları istendi. Araştırmada1923 - 1935 ve1936 - 1948 arasında doğan erkekler incelendi.

        5000 kişiden elde edilen verilere göre 1935 yılından sonra doğan bekar erkeklerin, 1935 öncesi doğumlu erkeklere göre daha az tutma ve kavrama gücü olduğukaydedildi.

        Araştırma SSM-Nüfus Sağlığı dergisinde yayınlandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ