Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Günde sadece 1 öğün yerseniz ne olur? İşte tek öğün ile vücutta meydana gelebilecek durumlar...
        1

        Son dönemlerde günde tek öğün beslenmek popüler bir beslenme düzeni haline geldi. Çabuk zayıflamak isteyen kişilerin uyguladığı tek öğün beslenme, sağlıklı zayıflamanın önüne geçiyor ve ilerleyen zamanlarda vücutta istenmeyen durumları ortaya çıkabiliyor. İşte tek öğünle beslenen kişilerde meydana gelebilecek olumsuz durumlar...

        2

        ZAYIFLAMANIN AKSİNE KİLO ALIMI

        Günde tek öğünle beslenen kişilerin vücudu "açlık moduna" geçer ve tüketilen tüm besinleri depolar. Ayrıca tek öğün beslenme tipine geçenlerin metabolizması yavaşlar, vücut stres hormonu olarak bilinen "kortizon" üretimi artırır. Tüm bunların birleşimi sonucu kilo vermek isterken kilo alırsınız.

        3

        KAN ŞEKERİ DENGESİZLEŞİR

        Tek öğün beslenme sebebiyle uzun süre aç kalırsınız ve bu durum sonucunda kan şekeri dengede kalamaz. Uzun süre yemek yemeyen kişilerde hipoglisemi adı verilen kan şekeri düşüklüğü görülür. Hipoglisemi sonucu vücutta; baş ağrısı, titreme, kas gerginliği, sinir görülebilir.

        4

        VİTAMİN EKSİKLİĞİ MEYDANA GELEBİLİR

        Günde bir öğün yiyen kişiler, günlük olarak alınması gereken vitaminleri vücuda kazandıramaz. Yeterli vitamin, mineral alınmazsa sonucunda; tırnak kırılması, halsizlik, saç dökülmesi gibi durumlar meydana gelebilir.

        5

        GEÇMEYEN BAŞ AĞRISI

        Günde tek öğün yiyen ya da yeterli besini alamayan kişilerde baş ağrısı görülür. Tek öğün beslenme, magnezyum eksikliği, şeker seviyesinin düşmesi gibi durumları ortaya çıkarabildiğinden, baş ağrısıyla karşılaşmanız kaçınılmazdır.

        6

        SAĞLIKSIZ BESİNLERİ TÜKETİRSİNİZ

        Günde sadece tek öğün yemek, vücudunuzun karbonhidrat ve şeker alma isteğini artırır. Bu sebeple yediğiniz öğünde kendinizi durduramayıp "Nasılsa tek öğün yiyorum" demenize yol açarak, sağlıksız besinleri tüketmenize yol açabilir.

        7

        SÜREKLİ ÜŞÜYEBİLİRSİNİZ

        Tek öğün ile beslenme sırasında vücudunuz kan akışını yağ deposuna yönlendirir. Gün içerisinde yediğiniz tek öğün ile yeterli kaloriyi ve vitamini alamayacağınız için sürekli aç ve üşüyormuş gibi hissedersiniz. Vücutta yeterli miktarda enerji olmadığı için sıcak ortamlarda bile üşüyebilirsiniz.

        8

        TEK ÖĞÜN NEDİR?

        Günde tek öğün (OMAD) diyeti, günde 23 saat boyunca oruç tutar gibi yemek yememek ve gün içinde sadece bir öğün yemek olarak tanımlanıyor. Yapılan bu OMAD diyeti süresi içerisinde; hamburger, patates kızartması, ızgara sebzeler, yeşillikler, tahıllı gıdalar gibi her şey yenilebiliyor ve herhangi bir sınırlandırma bulunmuyor.

        9

        Kendi kendinize diyet yapmadan önce uzman diyetisyen ya da ilgili hekime danışarak, gerekli tüm tahlillerinizi yaptırmanızı ve bünyenize uygun diyet programı ile zayıflamaya çalışmanızı öneririz.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ