Demirtaş: Çok ciddi krizden söz edemeyiz ama...
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu: Çok ciddi bir krizden söz edemeyiz ama sürecin gerçekten de başarıya doğru gittiğine dair önemli gelişmeler var da diyemeyiz
ABONE OLHDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM'deki makam odasında Tunceli barosu üyesi bir grup avukatı kabul etti. Demirtaş çözüm süreciyle ilgili, "Çok ciddi bir krizden söz edemeyiz ama sürecin gerçekten de başarıya doğru gittiğine dair önemli gelişmeler var da diyemeyiz" dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Demirtaş konuşmasında şunları söyledi:
- (çözüm süreci) Önümüzdeki günlerde yapılacak açıklama çok büyük gelişmelere yol açacak gibi kimse beklentinin içine girmesin, rutin devam ediyor.
'İÇ GÜVENLİK PAKETİ SONSUZA KADAR ERTELENMELİ'
- (iç Güvenlik Paketi) Türkiye'de hiç kime açısından yargı güvencesi yok. Bu kadar sıkıntılı yargı pratiği varken bunu daha da güçlendirecek paketin hazırlanmasına bütün muhalefetin karşı çıkması gerekiyor. HP'nin, çağrılarına olumlu yaklaşıyoruz. Birlikte bu yasanın parlamentodan çıkmaması için gayret göstereceğiz. Sonsuza kadar bu yasanın ertelenmesinde fayda var.
- (İmralı'da pazarlık sonucu iç güvenlik paketinin ertelendiği söyleniyor sözü üzerine) Hayır, onunla bağlantılı değil. Orada gündeme gelmemiştir. Hükümet getirisini götürüsünü değerlendirdi. Haftalarca, aylarca parlamentoyu kilitlemeyi hükümet göze almamış olabilir. Kamuoyu tepkisi de rol almış olabilir. Kamuoyunun bu örgütlü duruşunun devam etmesi durumunda bu yasa tümden gündemden çıkarılabilir.