Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Ege Bölgesi'nde "Altın Şehir" adı altında yeni yapılanmaya giden örgütün faaliyetlerine ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı.

Habertürk Haber Merkezi'nin haberine göre; örgütün Ege Bölgesi'ndeki faaliyetlerini organize ettikleri öne sürülen H.K. (41) ve eşi M.K. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Evde yapılan aramada H.K. ve M.K. için düzenlenen sahte pasaport ile örgütün yeni yapılanmasını deşifre edecek çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. H.K.'nın adreslerinde ve üzerinde 10'a yakın cep telefonu bulunması dikkat çekti.

PARALAR YASTIKTAN ÇIKTI

H.K.'nın üzerinde ve iki farklı adresinde yapılan aramada 448 bin 468 ABD doları, 16 bin 516 lira, 765 euro ile bir miktar Suudi Arabistan riyali bulundu.

442 bin 15 ABD doları H.K.'nın evindeki bir yastığın içerisine tülbente sarılıp gizlenmiş halde bulundu. Operasyonda gözaltına alınan diğer zanlılar B.G., E.U. ve M.E.'nin evlerinde ise FETÖ tutuklularına ulaştırılmak üzere toplandığı iddia edilen 4 bin 365 lira ele geçirildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ