CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasında ihmal olduğunu ancak kasıt bulunmadığını söyledi.
Şimşek, İstanbul İl Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, şantajın, baskının ve rüşvetin kol gezdiği bir seçim süreci yaşandığını ve bu süreçte iktidar partisinin kaynağını bilmedikleri ölçüde çok para harcadığını ileri sürdü.
CHP'nin 780 bin gibi çok mütevazı bir bütçeyle bu süreci geçirmesine karşın iktidar partisinin sadece dağıttığı kahvenin bedelinin 1 milyon TL olduğunu öne süren Şimşek, AK Parti'nin bu süreçte devletin gücünü kullandığını iddia etti.
Şimşek, şöyle devam etti:
''Bu süreçte büyük baskılar, büyük korkutmalar oldu. Toplumun bütün katmanları bir sis perdesi adı altında bu seçim sürecini yaşadı. Başbakan önce medyaya, sonra iş adamlarına, sendikalara, sivil toplum örgütlerine baskı yaptı, halka yaptı. Balıkesir'de İl Başkanı engellilere '544 TL para ödüyoruz. Evet demezseniz böyle olur' diye yazı gönderdi. İstanbul Bağcılar'da para dağıttılar. Türkiye'nin birçok yerinde bunlar yaşandı. Parayla oy satın aldılar.''
CHP'nin bu süreçte büyük bir mücadele verdiğini ve başarılı da olduğunu dile getiren Şimşek, ''Ama mutsuzuz'' dedi.
''CHP'NİN OYU YÜZDE 36-37''
Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun 23 Mayıs kurultayından sonra yüzde 24'lerde olan parti oyunun bu seçimle yüzde 36-37'ye çıktığını, bu oranın İstanbul'da yüzde 40 olduğunu savunarak, ''İlk defa 1970'li yıllardan sonra CHP yüzde 40 oyları telaffuz eder oldu. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'un ayak seslerini artık düşünmeye başlaması gerekiyor. Önümüzdeki haftadan itibaren seçim hazırlıklarına başlayacağız. Artık biz düşünmeyeceğiz, onlar düşünsünler. Artık makarna, pirinç ile oy alma dönemi bitmiştir. İmanımızı, dinimizi kullanarak oy alma dönemi bitmiştir. Herkes yanında olduğu halde yüzde 55. Bu ilk raunt. İkinci raundu hep beraber görüp yaşayacağız'' diye konuştu.