CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'de bulunan danışmanı Ali Kılıç, PKK'nın kaçırdığı Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakıldığı yönünde kendilerine bir bilgi geldiğini söyledi. Tuncelili olan Kılıç, kendilerine çok önemli bir kaynaktan kaçırıldığı yere yakın bir bölgeden Aygün'ün serbest bırakıldığı yönünde bilgi geldiğini ifade ederek, "Bu bilgiyi teyit etmeye çalışıyoruz. Ama şu anda kesin olarak bırakılmıştır diye bir bilgi yok" dedi.
Tunceli'de üst düzey yetkililer de Aygün'ün serbest bırakıldığı yönünde kendilerine bir bilgi geldiğini ve teyit etmeye çalıştıklarını söyledi.
AYGÜN DEĞİL EKELEK
Fakat Aygün'ün serbest bırakıldığı iddiasının asılsız olduğu kısa süre sonra ortaya çıktı. PKK, geçen hafta Çarşamba günü Tunceli'nin Ovacık İlçesi Aksu Deresi Mevkii'nde kaçırdığı müteahhit Adem Ekelek'i serbest bıraktı. Tunceli'de bazı askeri karakolların yapım ve onarım işlerini yapan Adem Ekelek, bugün öğle saatlerinde serbest kaldıktan sonra yakınlardaki bir köye giderek yardım istedi. Köylüler de jandarma ve Tunceli'deki yakınlarını telefonla arayarak, "PKK'nın kaçırdığı kişi serbest bırakıldı" diyerek bilgi verdi. Köylülerin verdiği bilgi Tunceli'de Milletvekili Hüseyin Aygün serbest bırakıldı şeklinde yorumlandı. Yapılan araştırmalarının ardından serbest bırakılan kişinin Aygün değil, müteahhit Adem Ekelek olduğu ortaya çıktı. Ekelek'in jandarma karakoluna götürülerek ifadesinin alındığı öğrenildi.
EMNİYET, BAKAN VE MİLLETVEKİLİ KAÇIRILACAK DİYE UYARMIŞ
Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 ilin Emniyet Müdürlüğü'ne bir süre önce gönderdiği yazıda PKK'nın özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde alan hakimiyeti yaratmak için AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerini kaçırabileceği uyarasında bulunduğu belirtildi. Bu uyarı yazısında bir bakanın da adının verilerek, bu yönde çok duyarlı ve dikkatli olunması istendiği öğrenildi.
PKK, AK PARTİ VE CHP'DEN İSTİFA EDİN SÖYLENTİSİ ÇIKARDI