İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere 28 ilde terör örgütü DHKP-C adına faaliyet gösteren 'Devrimci Memur Hareketi' grubuna yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
İSTANBUL: 50
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, İstanbul'da da sabah erken saatlerde birçok adrese baskın düzenlendi.
İstanbul'daki operasyonda, yaklaşık 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.
İZMİR: 15
DHKP- C adına faliyet gösteren terör örgütünün devrimci memur hareketi grubuna (Kamu Emekçileri Cephesi) yönelik, İzmir Emniyet Müdürüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. 10 adrese yaplan baskında İzmir merkezde 7, Torbalı İlçesi'nde 2, Tire İlçesi'nde 1, Antalya'da 2 ve Aydın'da 3 olmak üzere 15 kamu görevlisi gözaltına alındı. Zanlılar, emniyete götürüldü.
Zanlıların, terör örgütü DHKP-C'ye kamu binaları, işleyişi ve yapılanmasıyla ilgili bilgi ve istihbarat verdikleri ileri sürüldü. Ayrıca tümünün örgütün legal bağlantılarını yaptıkları, basın açıklaması, protesto eylemlerine katıldıkları da bildirildi.
BURSA: 16
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı DHKP-C operasyonu kapsamında devlet memuru olduğu öne sürülen 16 kişi bu sabah evlerinde gözaltına alındı.
Bursa polisi bu sabah başlattığı eş zamanlı operasyon ile DHKP-C sempatizanı ve üyesi olduğu öne sürülen 16 kişiyi, düzenlenen eş zamanlı operasyon ile evlerinde gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların sorgulamalarına gün içerisinde başlanması bekleniyor. Yetkililer çağrılacak olan bazı kişilerin ifadelerine başvurulacağını, hedeflerindeki ismin ise gözaltına alınan 16 kişi olduğunu açıkladılar.Zanlıların sorgulamalarının ardından adliyeye çıkartılması bekleniyor.
ANTALYA: 7
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 28 ildeki operasyon kapsamında Antalya'da, aralarında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ile kamuda görevli öğretmen ve hemşirenin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.