"BÇG'de hiç çalışmadım"
28 Şubat Davası'nda savunmasını yapan sanık Tuğgeneral Metin Keşap, BÇG'de çalışmadığını belirtti
ABONE OLAnkara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın öğlen sonraki oturumunda savunmasını yapan Tuğgeneral Metin Keşap, 2012'de bazı internet sitelerinden, BÇG'ye girmeye yetkili personel listesinde isminin geçtiğini öğrenmesinden kısa süre sonra tutuklandığını belirtti.
Bu liste dışında hiçbir yerde isminin geçmediğini, listenin de imzasız ve hukuksuz olduğunu ileri süren Keşap, BÇG'de çalışması için sözlü ya da yazılı emir almadığını söyledi.
Keşap, "BÇG'ye katılmam ve toplantılarında bulunmam söz konusu değil. Plan subayı, Genelkurmay'da en alttadır. Bu yönde hiçbir emir verilmedi. Hakkımda kuvvetli suç delili yok. Kısacası BÇG'de hiç çalışmadım. 36 yıldır üniforma taşıyorum ve kritik görevlerde bulundum. Ama şimdiki kadar hiç zorlanmadım" diye konuştu.
Keşap'ın avukatı Müşteba Aydın da müvekkiline BÇG'de görev verilmediğini ifade etti.
"BÇG'ye girmeye yetkili personel listesi belgesinin, gerçek olmadığını" ileri süren Aydın, "Bu, 45 personelin isminin yer aldığı imzasız bir evraktır. Belgenin daireden çıkış ve giriş kaydı yok. Askeri kurallara göre hazırlanmamış, ayrıca rütbelerde yanlışlık ve çelişki var. BÇG'de çalışan 17 kişidir. Listedeyse 45 kişinin ismi var. Bu bile listenin doğru olmadığını açıklıyor" diye konuştu.
Sanık Mustafa İhsan Tavazar da Haziran 1996'da Genelkurmay Genel Sekreterliği Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığında plan subayı olarak göreve başladığını bildirdi.
Genelkurmay Karargahı'nda, BÇG'nin faaliyet yürüttüğü alana giriş yetkisi verilen personele ait listede isminin bulunması dolayısıyla suçlandığını anlatan Tavazar, BÇG'de görev yaptığı iddiasının tek dayanağının bir word belgesi olduğunu, burada isminin yer almasının nedenini ise bilemediğini kaydetti.
Karargahta bulunduğu sürede Genelkurmay Başkanlığındaki birçok şubeye koordine amaçlı gidip geldiğini anlatan Tavazar, İç Güvenlik Harekat Dairesine de aynı amaçla birkaç kez gittiğini ancak burada BÇG'ye gitmediğini ifade etti.
BÇG giriş kartı verilecek personel listesi belgesinin gerçekliğinin tartışmalı olduğunu belirten Tavazar, kendisine BÇG'ye girmesi için bir kart verilmediğini bildirdi.