Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İktidar ve muhalefet milletvekilleri Fethullah Gülen hakkında verilen tutuklama kararı ile 14 Aralık operasyonunu değerlendirdi...

        HABERTÜRK / ANKARA

        14 Aralık operasyonu ile Fethullah Gülen’in, ‘silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’ suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılması ve Gülen’in ABD’den istenmesi için başlatılan kırmızı bülten hazırlıkları, iktidar ve muhalefet tarafından farklı tepkilerle karşılandı.

        Muhafet, 14 Aralık operasyonunu 17-25 Aralık’ın ‘intikamı’ olarak görürken, iktidar ‘yargı görevini yapmalı’ mesajını verdi.

        İktidar ve muhalefet milletvekilleri Fethullah Gülen hakkında verilen tutuklama kararı ile 14 Aralık operasyonunu şöyle değerlendirdi...

        Burhan Kuzu (AK Parti İstanbul Milletvekili):

        Bu davayı çok önemsiyorum. Çünkü son birkaç yıldır Türkiye’nin huzurunu bozan Ergenekon’dur, Balyoz’dur, Ayışığı’dır, 17 Aralık’tır, TIR’lar meselesidir bütün bu olayların arka planına baktığın zaman hepsinin çözümü bu davada düğümlenmiştir.

        Recep Özel (AK Parti Isparta Milletvekili):

        Genel anlamda 14 Aralık operasyonunun, geçen yılki 17-25 Aralık operasyonunun rövanşı olarak görülmemesi gerekiyor. Soruşturma mağdur bir grubun şikâyeti üzerine başlatılıyor. Yanlış yapılan bir şey varsa hukuken bunun hesabının sorulması gerekiyor. (Fethullah Gülen hakkında tutuklama kararı verilmesiyle ilgili olarak da) Dosyadaki bilgi, belgeler değerlendirildiği zaman savcı tutuklama talebinde bulunmuş, mahkeme de tutuklama kararını vermiş. Demek ki, dosyanın içinde birtakım tutuklamayı gerektirecek kuvvetli suç ibareleri var ki tutuklama kararı verildi.

        "HAZIRLIK YAPILIYORDU SÜRPRİZ DEĞİL"

        Gürsel Tekin (CHP Genel Sekreteri):

        Bugün iddia ettikleri, Haşhaşi, şu, bu dedikleri 2010 yılında gündeme geliyor. Onların iddia ettiği gibiyse, 4 yıl bekliyorsun, 17-25 Aralık haftasında mı aklınıza geliyor. Meseleye baktığınızda çok somut bir şekilde bu, 17-25 Aralık’ın intikamıdır. Gülen hakkında verilen tutuklama kararı biliniyordu, uzun süredir hazırlık yapılıyordu, sürpriz değil.

        Özcan Yeniçeri (MHP Ankara Milletvekili):

        14 Aralık, doğrudan doğruya 17-25 Aralık’ta yapılmış olan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun intikamıdır. 17-25 Aralık’ta ortaya çıkan görüntüleri kamu vicdanını rahatlatacak şekilde yanıtlayamayan iktidar, tekrar onun gündeme gelmemesi için o operasyonunun yıldönümünde böyle bir operasyon gerçekleştirdi. Gülen, hakkında tutuklama kararı verilmesine gelince, ‘Tahşiye’ adlı ne olduğunu bilmediğimiz örgüte indirgeyerek bir çalışma yürütülüyor. Verilecekse öyle bir karar GATA ile ilgili söylediği sözler üzerinden yürümek gerekiyor. Hatırlarsanız GATA ile ilgili “Gata-kulli” ifadesini kullanmıştı. Şimdi gazeteciden, film senaryosundan, bir sözden, terör örgütü yaratmaya çalışıyorlar. Yanlış yerde duruyorlar. Yanlış bir yaklaşım tarzı. Çünkü somut delil yok, birtakım yorumlar var.

        14 Aralık operasyonunun ardından Fethullah Gülen hakkında ‘yakalama kararı’ çıkarılmasına iktidarla muhalefetten farklı tepkiler geldi. İktidar, “Ortada bir yanlış varsa bunun hesabı sorulmalı” derken, muhalefet, “Sürpriz değil, somut delil yok ve bu bir rövanş” yorumunda bulundu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ