Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Nabi Avcı özel okullarda okuyan öğrenciler için önemli açıklamalarda bulundu Özelde okuyana da teşvik

        Pervin KAPLAN/HABERTÜRK

        Özel okulların toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, önümüzdeki yıl eğitim teşvikinin sadece devletten özel okula geçenlere değil, özel okulda okuyan öğrencilere de verileceğini açıkladı.

        Antalya’da, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin 14’üncüsünü düzenlediği ‘Geleceğin Öğretmeni’ temalı sempozyumun açılışı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapıldı. Dernek başkanı Cem Gülan’ın “Eğitim teşviki devletten özele geçenleri değil, özelde okuyanları da kapsamalı” sözlerine yanıt veren Avcı, “Önümüzdeki yılda sadece devletten özele gidene değil, özel okulda okuyana da teşvik olacak” dedi. Avcı’nın gazetecilere yaptığı açıklamalar şöyle:

        TEK LİSTE, 25 TERCİH: TEOG’da geçen yıl nakil sıkıntıları göz önüne alınarak takvim olabildiğince erkene çekilecek. Tercih sayısı 15’ten 25’e çıkarılacak. Tek liste olacak.

        İKİNCİ SINAV ZOR MU?: Birincilik diye bir kategorimiz yok. Birinci sınav kolaydı diye, ikinci sınav zor olacak diye bir şey de söz konusu değil.

        EĞİTİM TAM BİR YAZBOZ TAHTASI: Hem öğrencilerde hem de eğitimde büyük değişimler yaşanıyor. Eğitim dünyası da tam bir yazboz tahtası.

        LÜTFEN ATEŞ ETMEYİN: Kovboy filmlerindeki ‘salon’da sık sık kavga çıkardı. Piyanist kavgaya rağmen bir köşede çalmaya devam ederdi. Bazı filmlerde piyanistin başucunda “Piyanist elinden geleni yapıyor. Lütfen ateş etmeyin” yazardı. Böylesine bir topyekûn altüst oluş, böylesine bir değişim ortamında Bakanlığı’mızın da bu değişime ayak uydurabilmek için aldığı kararlarla sık sık eğitimi yazboz tahtasına çevirmekle eleştirildiğimiz için yaptığımız işin ne olduğunu bir de böyle anlatmaya çalışıyorum.

        İYİ BİR MÜŞTERİYİZ: Bu yıl devlet teşvikinden yararlanacak 167 bin öğrenci için özel okullara 535 milyon TL ödenecek. İlk taksitimiz 187 milyonu ‘trink’ diye ödedik. İyi bir müşteriyle karşı karşıya olduğunuzu düşünebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ