Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Müdür öğrencileri pet şişeye oturtmaya çalışmış

        Can HACIOĞLU / ESKİŞEHİR

        Eskişehir'in Beylikova İlçesi'ndeki 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ü.D'nin 6.sınıfta öğrenim gören 13 öğrenciyi hortum ile dövdüğü ve öğrencilerinden bazılarının dayak nedeniyle burnu kanadığı iddia edildi. Ayrıca, okul müdürünün sınıfa pet su şişesi getirerek, öğrencileri şişeye oturtmaya çalıştığı da ileri sürüldü.

        Geçtiğimiz cuma günü meydana gelen olaydan sonra, üç öğrenci rapor aldı.

        Öğrenci velileri de okul müdüründen şikayetçi oldu. İlçe kaymakamı Selçuk Haskırış, okul müdürünün görevden alınarak, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevlendirildiğini söyledi. Eskişehir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu da devreye girdi.

        Beylikova İlçesindeki 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ü.D. 6. sınıf öğrencilerinin ‘gürültü yaptıkları' gerekçesiyle 13 öğrenciyi geçtiğimiz cuma günü dersten önce sınıflarına kapatarak, hortumla dövdüğü iddia edildi. Dayak öğrencilerin bazılarının öğrencilerin ağzından kan geldiği, okul müdürünün ayrıca sınıfa boş pet su şişelerini getirerek, öğrencilerden oturmalarını istediği öne sürüldü. Olaydan sonra okula gelen öğrenci velilerine de okul müdürü Demir'in, "Benden şikayetçi olursanız. Çocuklarınız hiçbir yerde okuyamaz. Hayatları kararır" dediği öne sürüldü.

        Ancak, üç veli cumhuriyet savcılığına giderek, okul müdüründen şikayetçi oldu. Dayak yiyen çocuklardan bazılarının darp raporu aldığı öğrenildi. Öğrencilerden F.K.'nin babası M.K. "Okul müdürü nün 8-10 çocuğu darp ettiğini öğrendik ve 3 veli şikayetçi olduk. Diğerleri piyasada yok. Sınıfın ortasına pet şişeyi koymuş, buraya 2 çocuğu oturtacağını söylemiş. Birisi benim evladım, diğeri de başkasının evladı. Diğeri daha piyasada yok, gelemedi. Zorlanmış çocuğu eliyle oturtmaya, çocuk bağırınca korkup bırakıp kaçmış. Çocuğun psikolojisi bozuldu. Teşekkür, takdir getiren çocuktu ancak bu olaylardan sonra artık okula gitmeyeceğini söylüyor. İmam hatip gibi bir okulda böyle bir olayın olması bizi daha da üzdü. Okul müdürü bir ay önce atanmış. Bir haftalık rapor aldığını öğrendik. Okula geldik ancak müdür ile görüşemedik. Çocuklara nasıl bir baskı yaptıysa çocuklarımız gelerek, kendiliğinden olayı anlatamadı. Biz başka yerlerden öğrendik" dedi.

        Öğrencilerden M.A.E'nin babası E.E. ise, "Şu anda çocukları göremiyoruz. Sanırım milli eğitim müdürü gelerek çocuklara bir konuşma yapmış ve kesinlikle konuşmamaları gerektiğini söylemiş, basının gelebileceğini söylemiş. Olayı kapatmaya çalışıyorlar. Elimizden geldiği kadar çocuklarımızı bu müdür olduğu sürece okula göndermeyi düşünmüyoruz. Çocuklarımızın psikolojisi tamamen bozuldu. Ben oğlumla birebir konuştum. Kendisi hortumla dövme olayı söz konusu. Çocukların hepsini sıra dayağından geçirmiş. Sınıfta tekrar bu pet şişe olayını duyduk. Konuyla ilgili kimse açıklama yapmıyor. Milli Eğitim Müdürü gelerek özel olarak görüştü. Şikayetçi olmamamızı söyledi, şikayetçi olmamız durumunda hatta bu durumun çocuklarımızın siciline işleneceğini söyledi. Bu durumu kendilerinin halledeceklerini söylediler. Ama bir şey yapacaklarına sanmıyorum" dedi.

        KAYMAKAM HALK EĞİTİME GÖNDERDİ

        Üç öğrencinin ifadesinin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demirağ tarafından alındığı öğrenilirken Kaymakam Selçuk Haskırış, okul müdürünü görevden alınarak, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevlendirildiğini söyledi. Olaydan sonra Eskişehir Barosu Çocuk Hakları Komisyonun devreye girerek, olayı soruşturmaya başladığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ