Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında soruşturma başlattı.

        Cemal DOĞAN/ANKARA

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan polemiğin ardından yapılan suç duyurularıyla ilgili soruşturma başlattı. Arınç, ‘suçu bildirmemek’le, Gökçek, ‘görevi kötüye kullanmak’la suçlanıyor

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında önceki gün yaşanan polemikle gündeme gelen iddialarla ilgili olarak, bazı CHP milletvekilleri ve avukatlar suç duyurusunda bulundu. Suç duyurularının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bunları işleme koyarak soruşturma başlattı. Suç duyurularında Arınç hakkında, ‘suçu bildirmeme, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, suçluyu kayırma’ iddiasıyla fezleke düzenlenmesi istendi.

        ‘OLAY KİŞİSEL ÇATIŞMA SINIRLARINI AŞMIŞTIR’

        Dilekçede, Gökçek hakkındaysa, ‘görevi kötüye kullanmak, nüfuz suiistimali yoluyla suç ve çıkar ilişkileri içinde haksız kazanç sağlamak ve zimmet’ iddiaları yer aldı. Suç duyurusu dilekçesinde, Arınç ile Gökçek arasındaki polemiğin, özel çatışma sınırlarını aştığı belirtilerek, “Bu çatışmanın kamusal boyutlarıyla ve suç ilişkileriyle önemli sonuçları vardır. Başbakan Yardımcısı Arınç’ın, konumu ve görevi sebebiyle Melih Gökçek’in suç ilişkileri ve suiistimalleri hakkında bilgi sahibi olduğu anlaşılmaktadır. Bir kamu görevlisi ve siyaset adamı, bu bilgi ve delilleri kendi uhdesinde muhafaza edemez. İdari ve adli olarak gereğini başlatmalıydı” ifadelerine yer verildi. Dilekçeleri alan Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Arınç hakkındaki dosyaları Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’na, Gökçek hakkındaki iddiaları içeren dosyaları da Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na yönlendirdi. Savcılığın suç unsuruna rastlaması halinde Gökçek’in yargılanması için İçişleri Bakanlığı’ndan izin istenmesi, Bülent Arınç içinse dokunulmazlığı nedeniyle fezleke düzenlenerek Meclis’e gönderilmesi gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ