Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye şehitlerine veda ediyor

        Türkiye şehitlerine ağlıyor. İstanbul ve Siirt'te düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memurları için memleketlerinde törenler düzenleniyor. Şırnak Silopi'deki saldırıda şehit düşen polis memurlarından Şahin Polat Aydın için Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

        ŞEHİT BEYAZIT ÇEKEN-KONYA

        İstanbul Sultanbeyli'de bomba yüklü araçla Fatih Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırının ardından olay yerinde inceleme yaparken, teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesine İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek'in yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

        Dün İstanbul'dan uçakla Konya'ya getirilerek Beyhekim Devlet Hastanesi morguna konulan şehidin cenazesinin baba ocağı Cihanbeyli'de toprağa verileceğinin duyurulmasına rağmen ailenin isteği üzerine son anda Konya merkezde defnedilmesine karar verildi.

        Şehidin cenazesi, sabah saatlerinde yakınları ve meslektaşları tarafından Beyhekim Devlet Hastanesi'nden alınarak, konvoy eşliğinde kayınpederinin evinin önüne getirildi. Cenazesinin gelişinden önce site bahçesinde kurulan taziye çadırında şehit emniyet müdürü için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

        Eşinin cenazesinin bulunduğu ambulansın yanına gelerek duaya katılan Kübra Çeken'in, yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Cevdet ise bir yakının kucağında olan bitenden habersiz çevresini izledi. Şehidin naaşı, daha sonra konvoy eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Musalla Mezarlığı'na götürüldü.

        BİNLERCE KONYALI ŞEHİDİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

        Şehit emniyet müdürü Beyazıt Çeken için öğle vaktinde Musalla Mezarlığı içindeki Namazgah'ta cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, meslektaşları ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan Çeken'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Musalla Mezarlığı içindeki şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

        ŞEHİT DOĞAN ACAR-DENİZLİ

        Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, askeri helikoptere bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olan er Doğan Acar'ın Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki baba ocağında yas var. Şehidin asker arkadaşları İhsan Yeşilırmak ile Sadık Keskin cenaze törenine katıldı.Acar'ın cenazesi, memleketi Denizli'nin Pamukkale ilçesinde ilçesinde toprağa verildi

        ŞEHİT ŞAHİN POLAT AYDIN-ANKARA

        Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde şehit olan polis memurlarından Şahin Polat Aydın için Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

        Törene Aydın'ın ailesi ve meslektaşları katıldı.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törene katılarak şehit Şahin Polat'ın ailesine başsağlığı diledi. Polat'ın cenazesi düzenlenen törenin ardından Ankara'nın Güdül ilçesinde toprağa verildi.

        BARIŞ AYBEK-MALATYA

        Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından karakola düzenlenen saldırıda 21 yaşındaki onbaşı Barış Aybek'in şehit düştüğü haberi, Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde oturan ailesini yasa boğdu. Şehit onbaşının annesi Feride Aybek, Kürtçe ağıtlar yaktı.

        Teskeresine 2 ay kala şehit düşen onbaşı Barış Aybek'in ailesine acı haber verildikten sonra cenazesi bu sabah Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'ne getirildi. Şehit askerin çiftçilik yapan babası Turabi Aybek ile annesi Feride Aybek sinir krizleri geçirdi. Anne Feride Aybek, Kürtçe ağıtlar yaktı, yakınları gözyaşı döktü.

        Ailenin 3 çocuğundan en büyüğü ve bekar olan Barış Aybek'in, kısa süre önce babasıyla yaptığı telefon görüşmesinde, hemen her gün çatışmaya girdiklerini söylediği belirtildi. Şehit onbaşı Barış Aybek, ikindide kılınacak cenaze namazının ardından Doğanşehir İlçesi'nde toprağa verilecek.

        SAVAŞ AKYOL - YOZGAT

        Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit edilen 4 polisten 22 yaşındaki Savaş Akyol, Yozgat'ın Şefaatli İlçesi'nde gözyaşı ve dualarla uğurlandı. Ankara'nın Sincan İlçesi'nde oturan Fatma Nur ile birlikte nikahını kıydırıp, 23 Ağustos'ta evlenmek için bastırdıkları düğün davetiyelerini yakınlarına gönderen şehit polis Akyol için gözyaşları akıtıldı.Şehidin cenaze namazı ise Yeşilyurt Caminde kılınıp, Şefaatli İlçe Mezarlığına defnedildi.

        RESUL KAYAOĞLU-ELAZIĞ

        Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün şehit olan özel harekat polislerinden Resul Kayaoğlu için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde resmi tören düzenlendi. Şehidin cenazesi memleketi Elazığ'da toprağa verildi.

        Şırnak'ın Silopi ilçesinde özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu polislerden 4'ü şehit olmuş, 1'i yaralanmıştı. Şehit polislerden 29 yaşındaki Resul Kayaoğlu'nun naaşı memleketi Elazığ'a getirildi. Şehit Kayaoğlu için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Meslektaşlarının omuzlarında alana getirilen şehidin naaşını, gören yakınları göz yaşlarına hakim olamadı. Şehidin naaşının başında ise Şırnak'tan gelen mesai arkadaşları nöbet tuttu.

        Törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Murat Zorluoğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Elazığ milletvekilleri, çok sayıda emniyet ile askeri personel, şehidin babası Ali Kayaoğlu, kardeşleri ve yakınları katıldı. Bakan Işık, protokol ile birlikte şehidin ailesine taziyelerini iletti.

        "TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"

        Şehit Kayaoğlu için saygı duruşunda bulunulmasının ardından öz geçmişi okundu. Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, "Hain bir saldırı neticesinde vatanımızın bir evladını daha şehit verdik. Acımız derin öfkemiz büyüktür. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Vatanın birlik bütünlüğünü kamu düzenini bozarak kaos ortamı oluşturacak eylemler bizleri asla yıldırmayacaktır. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi.

        "İNSAN MÜSVETTELERİ EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLARDIR"

        İçi acıdığını ve acıya kelime bulmakta çaresiz olduğunu ifade eden Vali Murat Zorluoğlu ise, şehitliğin hakka yürümenin en güzel yolu olduğunu söyledi. Vali Zorluoğlu, "Resul Kayaoğlu ne ilk şehidimiz, ne de son şehidimiz olacaktır. Bu mukaddes topraklarda var olmanın ve huzur içinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur. Bu milletin, memleketin şanını, şerefini, onurunu, namusunu ayakta tutabilmek büyük fedakarlıklar yapılarak ve binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki biz millet olarak, birlik, beraberlik, kardeşlik, hak ve merhametten asla vazgeçmeyeceğiz. Ama yine bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki onların kanları yerde kalmayacak, bu saldırıları yapan insan müsvetteleri en ağır şekilde cezalandıracaklardır" diye konuştu.

        Dua edilmesinin ardından cenaze namazı için şehidin naaşı Sürsürü Mahallesi'nde bulunan Mevlana Camisi'ne götürüldü.

        MUSTAFA YAHYA MERTCAN-ÇANKIRI

        Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 3 meslektaşıyla şehit olan polis memuru Mustafa Yahya Mertcan'ın cenazesi, Çankırı'nın Eldivan ilçesinde toprağa verildi.

        Çankırı Devlet Hastanesi morgundan alınan Mertcan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Eldivan ilçesindeki dedesinin evinin önüne getirildi.

        Burada şehidin annesi Hatice ve dedesi Ali Coşkuner ile akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü, şehidin baygınlık geçiren bazı yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

        Yakınlarının taziyeleri kabul etmesinin ardından Mertcan'ın cenazesi, konvoy eşliğinde Eldivan İlçe Emniyet Amirliği binası önüne getirilerek tören düzenlendi. Burada ellerinde Türk bayrakları taşıyan çok sayıda kişi, terörü lanetleyen sloganlar atarak tekbir getirdi.

        Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yaptığı konuşmada, şehitliğin varılabilecek en yüce makam olduğunu söyledi.

        Şehidin ailesi ve yakınlarının acısını yüreklerinin derinliklerinde hissettiklerini anlatan Özcan, şöyle konuştu:

        "1990'da Van'da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan kardeşimiz Jandarma Astsubay Yahya Coşkuner'in yeğeni olan aziz şehidimize karşı en büyük görevimiz, kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Çankırı'da yetişmiş 160 vatan evladımız, tek ulus, tek devlet, tek bayrak, tek dil, tek millet için hayatlarını feda etmiştir. Vatanımız ve bayrağımız uğruna gözünü kırpmadan hayatını tehlikeye atan Mustafa Yahya Mertcan ile ülkemizin birliği, bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına sabır diliyorum"

        İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk de acı ve üzüntülerinin sonsuz olduğunu vurgulayarak "Mustafa Yahya ve şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Terörle mücadelemiz daha azim ve kararlılıkla sürecektir" dedi.

        DAYISIYLA AYNI KADERİ PAYLAŞTI

        Dede Ali Coşkuner ise 25 yıl önce oğlu Yahya Coşkuner'in ardından şimdi de torununu şehit vermenin acısını yaşadığını dile getirdi.

        Tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Coşkuner, "Ben de terör belasının karşısına çıkıp savaşmak istiyorum. Ben de şehit olmak istiyorum. Ne kadar evladım varsa hepsini vatan için feda etmeye hazırım. Terörist kafirlerin önünde mi eğileceğiz? Siz kendinize yer arayın. Bu vatanda size yer yok. Allah hepinizi kahrı perişan etsin. Türk milletini de kıyamete kadar payidar eylesin İnşallah" diye konuştu.

        Tabuta sarılan şehidin anneannesi Alime Coşkuner'in "Yanına gittin mi dayına bizden selam götür" diye feryat etmesi törene katılanları duygulandırdı. Törene katılan polis memurlarının da gözyaşına hakim olmadığı görüldü.

        BAKAN AVCI'NIN GÖZYAŞLARI

        Daha sonra Eldivan Merkez Büyük Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine şehidin yakınları, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve askeri yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

        Şehidin dedesi ve yakınlarına taziyede bulunan Bakan Avcı'nın da gözyaşı döktüğü görüldü.

        Kılınan cenaze namazı sonrası Mertcan'ın cenazesi, 1990'da şehit olan dayısının da gömülü olduğu aile mezarlığında toprağa verildi.

        Bakan Avcı, şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağını üç kere öperek şehidin dedesine verdi.

        Bu arada, şehit Mertcan'ın anne ve babasının uzun yıllar önce ayrıldığı, yıllardır haber alınamayan babanın cenazeye de katılmadığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ