Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Anadolu Yakası, Bursa ve Yalova'da bu gece itibariyle kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Açıklamada, Çarşamba günü Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde çok kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.

        SICAKLIK AZALIYOR

        Hava sıcaklığının Batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

        İL İL HAVA DURUMU

        ÜMRANİYE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ SONRASI 10 EVİ SU BASTI

        Ümraniye'de şiddetli yağış sonrası cadde ve sokaklar göle döndü. Rögarların tıkanması üzerine 10 evi su bastı.

        İstanbul'da etkili olan sağanak yağış özellikle Anadolu yakasında şiddetini artırdı. Ümraniye'de şiddetli yağışın ardından cadde ve sokaklarda göle döndü. Rögarların tıkanması üzerine Acısu Caddesi üzerindeki iki sokakta bulunan yaklaşık 10 evi su bastı. Bölgeye sevk edilen Ümraniye Belediyesi'ne bağlı ekipler, tıkanan rögarları açmak için çalışma başlattı.

        Öte yandan, bazı vatandaşların da oturdukları binaların önünde su baskınına karşı önlem aldıkları görüldü.

        Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ilçeleri ile öğleden sonra il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

        İstanbul: Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

        İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

        Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

        Antalya: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

        Konya: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

        Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu 26

        Trabzon:Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

        Erzurum: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

        Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31

        BUDO SEFERLERİ İPTAL

        Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) 4 seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, saat 10.45 ve 11.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 12.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri programdan kaldırıldı. BUDO'nun saat 09.00'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) seferi de yapılamadı.

        İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

        İDO'nun duyurusuna göre, 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 11.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve 12.00 Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri yapılamayacak.

        Ayrıca 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy, 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve 09.50 Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi.

        SONBAHAR KARA BULUTLARLA GELDİ(HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        Türkiye, Batı bölgelerinden itibaren yağışlı bir hava kütlesinin etkisi altına girdi. Şiddetli yağmur Edirne’den başlayarak dün öğleden sonra etkili olmaya başladı. Edirne’ye öğle saatlerinden itibaren 1 saat içinde metrekareye 21 kilo yağış düştü. Yağmur dün, Çanakkale’de de etkili oldu. Sel ve fırtına uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli yağmurun Marmara, Ege ve bugün Batı Karadeniz’de etkili olacağını duyurdu. Marmara Denizi ve Kuzey Ege’de de bugün fırtına beklendiği, rüzgârın şiddetinin saatte 75 km hıza ulaşacağı, fırtınanın çarşamba günü etkisini azaltacağı bildirildi. Batı Karadeniz’de ise fırtına bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artıracak. Yarın ve perşembe günü rüzgârın şiddetinin zaman zaman saatte 100 km hıza erişeceği kaydedildi.

        BAKAN UYARDI

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da fırtına ve sel uyarısında bulundu. Yağışların özellikle Marmara bölgesinde kuvvetli olmasının beklendiğine dikkati çeken Eroğlu, “Metrekareye 50 kilo kadar yağış bekliyoruz. Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve zamanla İstanbul’un bazı kesimlerinde çok kuvvetli, hatta metrekareye 100 kilo varan yağışlar bekleniyor. Bütün kurumları uyardık, gerekli tedbirler alınıyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda dikkat etmelerinde fayda var” dedi.

        UÇAKLAR TUR ÜSTÜNE TUR ATTI( GÖKHAN ARTAN/İSTANBUL)

        İstanbul’da, öğle saatlerinde gökyüzünü kaplayan kara bulutların ardından başlayan sağanak yağış ulaşımı olumsuz etkilerken vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışın etkili olduğu saatlerde “CB” (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapamayan uçaklar, uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ