Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara’daki terör eyleminin ardından alınacak önlemler

        Bülent AYDEMİR / GAZETE HABERTÜRK

        Ankara’daki terör eyleminin ardından devletin zirvesinin ve güvenlik birimlerinin yaptığı değerlendirmelere ve alınacak önlemlerin detaylarına HABERTÜRK ulaştı. İşte detaylar...

        HEMEDANİ OLAYI: İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan Tuğgeneral Hüseyin Hemedani, terör örgütü IŞİD’le mücadele ederken Suriye’nin Halep kentinde çarşamba günü öldürüldü. Esad’ın ordusuna danışmanlık yapan Hemedani’nin ölümü ve Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren istihbarat birimleri, Ankara saldırısı ile bağlantısı olup olmadığı üzerinde duruyor.

        CANLI BOMBA 2 KİŞİ: Olay yerinden toplanan tırnak, parmak, et parçaları ve kan örnekleri özel ekiplerce incelemeye alındı. Alınan örnekler, arşivdeki terör şüphelilerinin aile fertlerinin DNA’larıyla karşılaştırılacak ve kimliklerine ulaşılmaya çalışılacak. Şu ana kadar bombacıların kimliklerine ilişkin kesin bilgi yok.

        TOPLANMA ALANI: Mevzuattaki, mitingler öncesi vatandaşların toplanma alanlarında buluşmalarına ilişkin uygulamanın değiştirilmesi kararı alındı. Ancak bunun için yasal değişikliğe ihtiyaç var. Meclis açıldıktan sonra ilgili yasanın değiştirilmesi için adım atılacak. Bundan böyle herkes, toplanma alanlarına değil doğrudan miting alanına gidecek. Yasa değişikliği yapılana kadar, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı gerekli güvenlik önlemlerini alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ