Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK: Millliyeti belirsiz hava aracı düşürüldü

        Genelkurmay Başkanlığından, bugün Suriye sınırında Türkiye hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracının tespit edildiği, üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden Türk uçakları tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek, düşürüldüğü bildirildi.

        Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, "Sınırın 3 kilometre içinde vuruldu" açıklaması yaptı.

        Türk Silahlı Kuvvetlerinin internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, "Bugün Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş, üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür" bilgisine yer verildi.

        Açıklamada, TSK'nın kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uyguladığı belirtildi.

        HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, TSK'nın Suriye sınırında milliyeti belirsiz bir hava aracının düşürüldüğü yönünde yaptığı açıklamayla ilgili, "Şuandaki bilgimiz kamuoyuyla paylaşıldığı kadardır. Kurallar ihlal edilince bunlar önce uyarılır, uyarılara uyulmadığı ve Türkiye sahası terk edilmediği takdirde Angajman kurallarının gereği yerine getirilir. Milliyeti bilinmeyen bir hava aracı kurallar gereği düşürüldü. TSK mesele aydınlandıkça gerekli açıklamayı yapacak. Kurallara uyulmazsa herhangi bir hava aracı düşürülür" dedi.

        RUSYA'DAN AÇIKLAMA

        Reuters'e konuşan ABD'li bir yetkili düşürülen İHA'nın Rusya'ya ait olabileceğini belirtti.Rusya'dan yapılan açıklamada ise "Suriye'deki tüm uçaklarımız operasyonların ardından üslerine döndü. İHA'larımız da faaliyet halinde" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ