Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik IŞİD’e fazla para veriyor diye gitmiş

        Aykut AKTAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Kilis'te 5 ay önce IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla sınırı geçerken yakalanan ve Gaziantep Cezaevi’nde tutuklu olan H.Ç., SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) üzerinden Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına katıldı.

        "Terör örgütü IŞİD’e üye olmak, yardım ve yataklıktan" yargılanan H.Ç., Kırşehir’de fırıncılık yaptığını söyledi. H.Ç., "Kırşehir’de tanıştığım İ.T.K. bana ‘Suriye’de iyi para veriyorlar, seni oraya göndereyim’ dedi. Kabul ettim. Kilis’e ulaştığımda tanımadığım biri beni aldı. Sınırdaysa kaçakçılar beni IŞİD’e teslim etti. Beni alan IŞİD üyeleri Rakka’ya götürdü" dedi.

        "BANA ‘AJAN MISIN?’ DİYE SORDULAR"

        Rakka’da bir evde tutulduğunu belirten H.Ç., “Telefonumu incelediler. Tercüman vasıtasıyla bana ‘Ajan mısın?’ diye sordular. Beni 1 ay evde tuttular. Eve İngiliz, İtalyan ve Almanlar geliyordu. Ellerinden kaçtım. Yakaladıklarında neden kaçtığımı sordular. ‘Ailem var benim, çok kötü durumdalar, dönmem gerekiyor’ dedim. İzin verdiler. Herhangi bir eylemde bulunmadım. Kilis sınırında Türk karakoluna sığındım” diye konuştu.

        Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ