Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP’li Mardin milletvekilleri ‘çözüm’ için açlık grevine başladı

        Esra YAZDIÇ DEMİR/GAZETE HABERTÜRK

        “Grevin çözüm masasına tekrar dönülene kadar sürebileceğini” belirten Sancar, eylemin Meclis çatısı altında da devam ettirilebileceğini söyledi.

        HABERTÜRK’e konuşan Sancar, “Sivil ölümler artıyor. Hükümetten bir karşılık alamadığımız gibi, yereldeki yetkililer de ‘Kendi inisiyatifimiz değil. Devletten aldığımız emri yerine getiriyoruz’ diyor. Burada özellikle ırkçı görüşe sahip Özel Harekâtçılar görevlendirilmiş. Dert, kamu güvenliğini sağlamak değil, Kürt halkını terbiye etmeye çalışmak” dedi.

        HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise Nusaybin’in 7 gündür “kuşatma altında” olduğunu iddia ederek, “Bölgedeki vatandaş sağlık hizmeti hakkını dahi kullanamıyor, insanlar sokakta vurulmamak için ellerinde beyaz bayraklarla hastanelere gitmeye çalışıyor.

        Biri 5 çocuklu hamile bir kadın olmak üzere 4 vatandaş, açılan ateş sonucunda yaşamını yitirdi. 20’ye yakın vatandaş ağır yaralı yaşam mücadelesi veriyor” diye konuştu.

        ‘ZANA’NIN YEMİNİ KABUL EDİLMELİ’

        HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın Meclis’teki yemininin ‘geçersiz’ sayılmasına da değinen Baluken, “Irkçı bir metin üzerinden gündem yaratmak istiyorlar. Leyla Hanım bireysel inisiyatifiyle ırkçı metni gündeme getirmiştir.

        Bu kadar büyütülmemeli. Ettiği yeminin kabul edilmesi gerekir. Kendisiyle arkadaşlarımız görüşüyorlar. Alacağı karar demokratik hakkıdır, saygı duyarız” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ