Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Çocuklarıma 9 gün bulgur yedirdim"

        Ahmet YUKUŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Kars'tan 20 yıl önce iş bulma umuduyla eşi Sultan’ı da yanına alan Ağahan Ün, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne yerleşti. Hurda toplayıp satan Ağahan Ün, 11 yıl önce Savaş Mahallesi’nde ev aldı. Ancak ilçede 4 ay önce başlayan olaylar binlerce kişi gibi 5 çocuklu Ün Ailesi’nin de hayatını altüst etti.

        Çatışmalar nedeniyle ailenin kaldığı eve kurşun ve roketatar mermisi isabet etti. Gidecek yerleri olmayan 7 kişilik aile, kurşunlardan korunmak için günlerce geceyi mutfak ve banyoda geçirdi. Pazar günü 155 Polis İmdat Hattı’nı arayan Ağahan Ün, evlerinden çıkmak için yardım istedi. Telsizden operasyon ekiplerine anons edilerek, aileye yardım edilmesi ve ateş edilmemesi uyarısı yapıldı. Ün Ailesi zırhlı polis araçlarının siper olmasıyla evlerinden çıkabildi. Gidecek yerleri olmadığı için baba Ün, eşi ve yaşları 4 ile 16 arasında değişen 5 çocuğuyla Selahattin Eyyubi Hastanesi Acil Servisi’ne sığındı. Durum Başhekim Şenol Gedik’e bildirilince hastane odası mağdur aileye geçici olarak tahsis edildi.

        "YİYECEĞİMİZ KALMAMIŞTI"

        Gözü yaşlı anne Sultan Ün, “Aylardır iki ateş arasındayız. Çatış- malarda evimiz büyük hasar gördü. Silah ve bomba sesinden çocuklarım çok korkuyordu. Mermilerden korunmak için geceyi mutfak ve banyoda geçirdik. Evde yiyecek bir şey kalmadığı için çocuklarıma 9 gün boyunca bulgur pilavı yedirdim. Artık yiyecek bir şey kalmadığı için evimizi terk ettik. Şimdi çaresizlik içinde ne olacağını düşünüyoruz” dedi. Aylardır iş yapamadığını belirten Ağahan Ün ise, “Çatışma bizi mahvetti. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Kaldığımız yer dayanacak gibi olmadığı için 155’i arayıp evimizi bir valizle terk ettik. Ev kiralayacak param olmadığı için hastanenin acil servisine sığındık. Huzur ve barış- tan başka bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

        "DERMAN BABA" SAHİP ÇIKTI

        Diyarbakır’da zengin ve fakirler arasında köprü görevi üstlendiği için "Derman Baba" olarak anılan Yılmaz Acu, aileye yardım eli uzattı. Acu, aileyi haftalık olarak gazete çıkardığı bürosuna geçici olarak yerleş- tirdi. Acu, aileye ev ve iş bulmak için çalıştığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ