Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bekir Bozdağ gazetecilerle buluştu

        Fevzi ÇAKIR/HABERTÜRK

        17 Aralık operasyonlarının Türkiye’nin rejimine dönük bir tehdit olduğunu belirten Bozdağ, “Fethullah Gülen, Humeyni gibi havalimanından alınıp devletin başına getirilecekti” dedi. Bozdağ, şunları söyledi:

        SEÇİM BARAJI: Yeni dönemde Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu ele alınacak. Ocak ayının ilk haftasında, bu 2 kanuna ilişkin takvim açıklayacağız. Yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi, hükümet programında var.

        17 ARALIK: Türkiye, 17 Aralık’ta, esasında büyük bir tehlikeden ve tehditten kurtulmuştur. Paralel devlet yapı- lanmasının, ‘devlet’ olma düşüncesiyle attığı bir adımdı... Başarılı olunsaydı, Türkiye’de rejim değişirdi. Humeyni’nin Paris’ten İran’a getirildiği gibi, Fethullah Gülen’i Pennsylvania’dan Türkiye’ye getirecek, havaalanında karşılayıp devletin başına koyacaklardı.

        MİT TIR’LARI: (Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasıyla ilgili soru üzerine) Yargı aşamasında olan konularla ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum. Ama MİT TIR’ları hadisesi, çok net söylüyorum Türkiye’ye ihanettir. Julian Assange (Wikileaks sitesinin editörü) nerede şimdi? Adam ülkesine gidebiliyor mu? Her ülke, güvenlikle ilgili konularda hassastır.

        377 DAEŞ’Lİ: Bazı milletvekilleri, Türkiye’yi DAEŞ terör örgütüne destek veren bir ülke olarak gösteriyorlar. DAEŞ’i terör örgütü ilan eden ülkelerin başında Türkiye var. Bu konuda 377 kişi cezaevlerinde tutuklu bulunuyor.

        CHP’YE ÇAĞRI: İran sevici bir milletvekili (CHP’li Eren Erdem) var. Milletin gözünün içine baka baka utanmadan yalan söylüyor. CHP Genel Başkanı’na çağrı yapıyorum. Bu ihaneti yapan milletvekiline karşı, CHP, grup disiplinini işletmeli.

        ENCÜ’YE FEZLEKE: (HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün askerlere “Eşkıya” dediği iddialarıyla ilgili) Gelmiş bir fezleke yok, gelince gereği neyse yapacağız. Ama milletvekilinin yaptığı iş, hukuksuzca ve saygısızca... Açıkça, kanunları çiğnemiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ