Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Özgür Bugün gazetesine "marka" davası

        Koza İpek Medya Grubu kayyumlarının şikayeti üzerine Özgür Bugün gazetesinin basımından sorumlu 3 şüpheli hakkında "marka hakkına tecavüz" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturmada, liderliğini Fetullah Gülen'in yaptığı "FETÖ/PDY terör örgütünün yöneticisi olmak" suçundan şüpheli Hamdi Akın İpek'in yöneticisi ve ortağı olduğu şirketlerin yetkilerinin tümüyle devredildiği, kayyumlar atandığı hatırlatıldı.

        Yeni yönetim kurulunun, Özgür Bugün ve Özgür Millet gazetelerinin, kayyum yönetimindeki Bugün ve Millet gazetelerinin marka haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle şikayetçi oldukları belirtilen iddianamede, bunun üzerine, Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin, marka ihlali nedeniyle gazetelerin basım yerinden 3'er nüsha alınması kararı verdiği anlatıldı.

        İddianamede, bunun üzerine, 11 Kasım'da Feza Gazetecilik AŞ'nin tesislerinde yapılan aramada, farklı tarihli 9 Özgür Bugün gazetesine el konulduğu belirtildi.

        Sorumluların Özgür Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yılmaz, İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Müdürü olan aynı zamanda Feza Gazetecilik AŞ'nin Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Güner ile Feza Gazetecilik AŞ Baskı Direktörü Sedat Kızıltunç olarak tespit edildiği bildirilen iddianamede, şu tespitlere yer verildi:

        "Mahkeme kararıyla kayyum yönetimine geçmiş müşteki firmanın üzerinde hak sahibi olduğu marka, tescilli Bugün markasıdır. Gazetelerin, ortalama zeka düzeyindeki tüketiciler nezdinde aynı ürün olan gazetelerin benzerlik oluşturan 'Bugün' yazısı ve markasının, daha küçük boyuttaki 'Özgür' kelimesi soluna yatay yazılıp eklenerek, 'Özgür Bugün' ismi ve logosu yazılarak basılan gazeteler oldukları anlaşılmıştır. Bunun bu yönde bilirkişi incelemesi yapılması gerekmeyecek derecede açık iktibas ve iltibas olgularına neden olduğundan marka hakkına tecavüz suçunu oluşturduğu değerlendirilmiştir."

        İddianamede, şüpheliler Mehmet Yılmaz, Nevzat Güner ve Sedat Kızıltunç'un "marka hakkına tecavüz" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

        Yargılama, önümüzdeki günlerde Bakırköy 1. Fikri Sınai Ceza Mahkemesinde yapılacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ