Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye geneli hava durumu
        1

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlerine göre İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı yarın akşam saatlerine kadar devam edecek.

        2

        AKOM'dan alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde başlayan ve yer yer tipi şeklinde devam eden kar yağışı sabaha kadar sürdü.

        3

        Ekipler ana arter ve çevre yollarında tuzlanma ve küreme çalışmaları yaptı. Sabah saatlerinde çevre yollarında trafik yoğunluğu oluştu. Özellikle kar lastiği kullanmayan araçlar trafiğin aksamasında neden olurken, ana arterlerde karla mücadelede sorun yaşanmadı.

        4

        Bin 114 araç, 5 bin 450 personelle çalışmalar devam ederken, son 24 saatte 11 bin 600 ton tuz, 235 ton solüsyon kullanıldı.

        5

        Sabah 07.00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları da Kartal, Beykoz, Şile köylerinde 20-30 santimetre, Ümraniye, Çamlıca, Çekmeköy'de 20-25 santimetre, Çatalca, Büyükçekmece'de 18-20 santimetre, Gaziosmanpaşa, Sultançiftliği, Göktürk'te 15-17 santimetre, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Sarıyer, Beşiktaş, Fatih, Kağıthane, Arnavutköy, Pendik ve Tuzla'da 12-16 santimetre, Küçükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Silivri, Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir 10-14 santimetre, Diğer semtlerde ise, 3 ila 5 santimetre oldu.

        6

        İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Kağıthane ve Bomonti tünelinin çıkışlarında araçlar kaldı. Araçlardan inenler, tüneli yürüyerek geçti.

        7

        YOĞUN KAR UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinde halen devam etmekte olan yağışların; bugün ve 01.01.2016 cuma günü Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir) ile Batı Karadeniz’de (Bolu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop) yağışların yoğun kar yağışı şeklinde (20-50 cm) olması beklendiğini açıkladı.

        8

        Başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Yoğun kar yağışlarının bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği açıklandı.

        9

        Soğukların Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Manisa'da kendisini yoğun hissettireceği belirtilen açıklamada, 5 ilde sıcaklıkların 10-12 derece düşeceği kaydedildi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Güney Marmara ve Kıyı Ege'de, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin etkili olmasının beklendiği bildirildi.

        10

        İZMİR İÇİN KAR UYARISI
        Çanakkale'nin doğusu ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli kar yağışının etkili olacağı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
        "31 Aralık günü Balıkesir merkez ve ilçeleri ile Çanakale'nin doğusunda kuvvetli olmak üzere Manisa ve İzmir'in kuzey ve doğu ilçelerinde kar yağışı beklenmektedir. İzmir merkezinde de kuzey ile yüksek kesimlerde hafif kar yağışı tahmin edilmektedir. Güney Marmara ile kıyı Ege'de, yarın rüzgarın kuvvetli poyraz ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor."

        11

        HAVA SICAKLIĞI 8 DERECE
        Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Akdeniz'de sahil parçalı az bulutlu, Burdur parçalı çok bulutlu, Isparta çok bulutlu, yer yer hafif kar yağışlı geçecek.

        Hava sıcaklığı sahilde 4 ila 6, iç kesimlerde 6 ila 8 derece azalacak. Rüzgar, kuzey yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli olarak esecek. İç kesimlerde kuvvetli don ve buzlanma olayı, sahil kesimlerde hafif kuvvete don olayı görülecek.

        12

        İŞTE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ YERLER...

        İSTANBUL
        İstanbul Valilisi Vasip Şahip, İstanbul'da okulların 31 Aralık Perşembe günü tatil edildiğini duyurdu.
        Valilik'ten yapılan basın açıklamasında "Anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine 31 Aralık Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyunun bilgilerine sunulur. " denildi.

        13

        BALIKESİR
        Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas ilçesinde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi. Manyas'ta öğrencilerinin çoğu taşımalı eğitim kapsamında olan ve tümü tatil edilen okullar şöyle sıralanıyor; Süleymanlı İlkokulu, Şevketiye İlkokulu, Miralay İlkokulu, Darıca İlkokulu, Akçaova İlkokulu, Salur Çok Programlı Anadolu Lisesi, Adnan Hunca Çok Programlı Anadolu Lisesi.

        14

        IĞDIR
        Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde merkez ve köy okullarındaki eğitim öğretime olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün ara verildi. Açıklamda ayrıca, "Taşıma merkezi okullarımızda taşıma yapılmayacaktır. Taşıma dışındaki öğrencilerle eğitim öğretim devam edecektir." ifadesi kullanıldı.

        15

        KOCAELİ
        Kocaeli'nde gün boyunca aralıklarla etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık 2015 perşembe günü Kocaeli il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter adresinden, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Kocaeli ili genelinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" paylaşımında bulundu.

        16

        NİĞDE
        Yoğun kış şartlarından dolayı Niğde merkez ilçeye bağlı köy ve kasabalardaki bütün ilk, orta ve lise dereceli okullar 31 Aralık 2015 perşembe günü tatil edildi. Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Niğde merkez, merkez ilçeye bağlı köy ve kasabalarda soğuk ve buzlanma nedeni ile 31 Aralık 2015 Perşembe günü okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir." denildi.

        17

        ORDU

        Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 31 Aralık 2015 perşembe günü ara verildiği kaydedilerek, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin genelinde, Akkuş ilçesinde ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Okulu ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

        18

        SAMSUN

        Samsun'un Canik, Ayvacık ve Salıpazarı ilçeleri ile kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.
        İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ayvacık'ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Canik'te de öğrenci ve öğretmenlerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için taşımalı okullar ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda bugün ders yapılmayacağı kaydedilen açıklamada, "Salıpazarı ilçesi Tahnal ve Konakören ilk ve orta okullarında da eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

        19

        ÇORUM

        Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların 30 Aralık 2015 çarşamba günü ve 31 Aralık 2015 perşembe günü tatil edildiği belirtildi. Kent merkezi ile söz konusu 10 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacakları kaydedildi.

        20

        TOKAT
        Tokat'ın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle 31 Aralık 2015 perşembe günü okullarda eğitim yapılmayacak.

        21

        HAKKARİ
        Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, 31 Aralık 2015 perşembe günü eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının yaşandığı belirtilerek il merkezi ve bağlı köylerde, ilk ve orta dereceli okullarda (yatılı eğitim kurumları hariç), eğitim öğretime 31 Aralık 2015 perşembe günü ara verildiği ifade edildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

        22

        KASTAMONU
        Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda 31 Aralık 2015 perşembe günü eğitim yapılmayacak.

        23

        KONYA
        Konya'nın Halkapınar ilçesinde taşmalı sistem kapsamındaki okullarda 31 Aralık 2015 perşembe günü eğitime ara verileceği bildirildi.

        24

        KARABÜK
        Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda 31 Aralık 2015 perşembe günü eğitim yapılmayacak.

        25

        KAYSERİ
        Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilçedeki okulların 31 Aralık Perşembe günü, 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

        26

        BOLU
        Bolu'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde tüm okullar Perşembe günü tatil edildi. Kar yağışının devam etmesi durumunda diğer ilçeler ve il merkezi için karar verileceği öğrenildi.

        27

        SİVAS
        Etkili olan kar yağışı nedeniyle Suşehri ilçesinde 31 Aralık 2015 perşembe günü tam gün eğitime ara verildi.

        28

        KARAMAN
        Karaman'da taşımalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle 31 Aralık 2015 perşembe günü eğitim yapılmayacak.

        29

        NEVŞEHİR
        Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nevşehir'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.

        30

        ERZURUM
        Erzurum'un Aşkale ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık 2015 perşembe günü eğitime ara verilecek. Çiçek, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için ilçe merkezi ve bağlı köylerde okullarda eğitime yarın ara verildiğini belirtti.

        31

        GİRESUN
        Giresun'daki kar yağışı nedeniyle Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime 31 Aralık 2015 perşembe günü ara verildiği bildirildi.

        32

        RİZE
        Rize'nin Çamlıhemşin, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık 2015 perşembe günü eğitime ara verildiği bildirildi. İkizdere ilçesinde ise kar yağışının aralıklarla devam ettiği, Yatılı İmam Hatip Lisesi dışındaki ilk, orta ve liselerde ulaşım güçlüğü yaşayan öğrencilerin izinli sayılacağı belirtildi.

        33

        MUŞ
        Muş Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği öğrenildi.

        34

        YOZGAT
        Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

        35

        TRABZON
        Trabzon'un Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat ve Dernekpazarı ilçelerinin tamamında, Arsin ilçesinin şehir merkezinde bulunan okullar haricindeki diğer okullar tatil edildi.

        36

        BURSA
        Bursa'da yoğun kar yağışı sebebiyle Orhangazi ve İznik ilçelerinde taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta okullarda eğitim ve öğretime 31 Aralık'ta 1 gün ara verildi. İlçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarınca alınan tatil kararının olumsuz hava koşullarının devam etmesi halinde uzatılacağı tahmin ediliyor.

        37

        BİTLİS

        Elverişsiz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis'in Tatvan ilçesindeki tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi. Engelli ve hamile çalışanların ise idari izinli sayılmasına karar verildi.

        38

        DİYARBAKIR

        Diyarbakır valiliği, merkez dört ilçedeki okulların kar nedeniyle yarım gün tatil edildiğini duyurdu. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre değinilerek şöyle denildi: "İlimiz merkez ilçelerinde yoğun kar yağışı devam ettiğinden, öğleden sonra da devam edeceği öngörüldüğünden dolayı ve buzlanma riski olabileceğinden dolayı, merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri sınırları içerisinde bulunan tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitim-öğretime yarım gün ara verilmiştir."

        39

        MARDİN

        Mardin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretim 1 gün tatil edildi. Valilik'ten yapılan açıklamada etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların 31 Aralık 2015 günü bir gün tatil edildiği bildirildi.