Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Katliam gibi kazada 1.71 promil tutuklattı

        Eray EROLLU-Sedef ŞENKAL DEMİR/İSTANBUL

        İstanbul’da yeni yılın ilk sabahı kar temizliği yapan 3 karayolları işçisinin ölümüne neden olan 27 yaşındaki alkollü sürücü Servet Bozkurt tutuklandı.

        Dün 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan Bozkurt, “Bilinçli taksir ile birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Sanık, alkollü ve süratli olması nedeniyle 4.5 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabilecek. Öte yandan kazada hayatını kaybeden 3 işçiden 2’sinin cenazesi dün Beykoz’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Ölen işçilerden Alican Gürkan (53) ile Abdullah Ceylan’ın (54) çocukluk arkadaşı oldukları, ortaokul ve liseyi birlikte okuyup aynı yıl işe başladıktan sonra yine birlikte emekli oldukları öğrenildi.

        Çocuklarının eğitimi için aynı yerde çalışmaya devam eden Gürkan ve Ceylan’ın yakınları, cenazede ayakta durmakta güçlük çekti. Kaza kurbanı diğer işçi Selahattin Karaman’ın cenazesi ise Aksekili Mehmet Uslu Camii’nde kılınan namazın ardından Sultanbeyli Mezarlığı’nda toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ