Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Hangi illerde okullar tatil edildi (18.01.2016)

        Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle tedbir amaçlı alınan, okulların tatil edilmesi kararları birçok ilde öğrenciler tarafından "Hangi illerde okullar tatil edildi" sorularıyla merak edilmeye başlandı. İşte kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği iller...

        İSTANBUL

        18 Ocak Pazartesi günü İstanbul'da okullar tatil edildi. Valilikten yapılan resmi açıklamada; "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; ilimizde bugün başlayan kar yağışının aralıklarla devam etmesi, yarın öğleden sonra ise etkisini arttırması beklenmektedir. Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine 18 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        MUĞLA

        Muğla'da hava muhalefeti nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı nedeni ile 18.01.2016 Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

        KOCAELİ

        Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle: "Meteorolojik verilere göre, yoğun yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşeceği, 18.01.2016 Pazartesi gün boyu kar yağışının devam edeceği anlaşılmıştır. Bu nedenle kar yağışının araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile il genelinde anaokulları, ilk, orta ve liseler ile (rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime 18.01.2016 Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır."

        SAKARYA

        Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği açıklandı.

        Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Sakarya'da il genelinde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Coş tarafından yapılan açıklamada, "Meteorolojik durum yüzünden olumsuzlukları önlemek için ilk ve orta dereceli okullarda 18 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verilecektir" denildi.

        MANİSA

        Manisa'nın Demirci İlçesi'nde, etkili olan kar hayatı olumsuz etkilerken, kaymakamlıktan yapılan açıklamada eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.

        Demirci'de akşam saatlerinde sağanak yağışın ardından aniden başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelirken, Demirci kaymakamlığı ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime 18 Ocak 2016 Pazartesi günü bir gün ara verildiğini duyurdu.

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

        YALOVA

        Yalova'da akşam geç saatlerde başlayan kar yağışı nedeniyle Yalova Valiliği okullarda 1 günlük kar tatiline karar verdi. Okulların tatil edildiği ise sabah 07:00 sularında velilerin telefonlarına gönderilen mesajlarla duyuruldu.

        BALIKESİR

        Balıkesir'in özellikle ilçelerinde etkili olan kar yağışı dolayısı dolayısı ile Dursunbey, Susurluk, Marmara ve Sındırgı ilçelerinde eğitime 1 gün süre ile ara verildi. Gönen ve Manyas ilçelerinde ise taşımalı eğitim 1 gün süre ile kar engeline takıldı.

        DENİZLİ

        Denizli'nin Çameli İlçesi'nde dün gece başlayan kar yağışı, etkili oldu. Kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, eğitime bir günlüğüne ara verildi.İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Çameli dışındaki ilçelerimizde kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Çameli'de tüm okullarımız 1 günlüğüne tatil ilan edildi" dedi.

        ÇANAKKALE

        Çanakkale'de gece başlayan kar yağışı, sabaha karşı etkisini arttırdı. Valilik, kentteki ilk ve orta dereceli okulları 1 gün süreliğine tatil etti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ