Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fadıl Akgündüz'ün 'dolandırıcılık'tan 2 bin 443 yıl hapsi istendi

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        İstanbul Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı iddia edilen Fadıl Akgündüz'ün de arasında bulunduğu 2'si tutuklu 4 kişi hakkında dolandırıcılık suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi. 2 bin 443 yıla kadar hapsi talep edilen Fadıl Akgündüz'ün de arasında bulunduğu 4 sanık, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

        2 BİN 443 YIL HAPİS İSTENDİ

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcıları'ndan Nihat Karpınar tarafından hazırlanan iddianamede, soruşturma kapsamında tutuklanan Fadıl Akgündüz, yeğeni Mehmet Salih Obut ile kız kardeşi Avniye Obut ve kız kardeşinin eşi İbrahim Obut'un 'dolandırıcılık' suçundan 698 yıldan 2 bin 443 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede 349 kişi ise müşteki olarak yer aldı.

        MAĞDUR EDİLDİLER

        İddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa devre mülk ve Caprice Gold Maldivler'de ön ödemeli devre tatil projeleri kapsamında 349 kişiden para toplandığı ancak sözleşme hükümlerinin yerine getirilmediği öne sürüldü. Bayrampaşa'daki proje tamamlanmadan Maldivler'deki projeyi satışa çıkararak, nakit akışı sağlayan şirketin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu öne sürüldü. İddianamede, her iki projenin de tamamlanmadığı, müşterilerin mağdur edildiği ve paralarının geri ödenmediği ifade edildi. Sanıkların, müştekilere yönelik eyleminin ''dolandırıcılık'' suçu kapsamında kaldığı, tüm sanıkların 349 müştekiye yönelik eyleminden dolayı ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

        ÖRGÜT SUÇUNDAN TAKİPSİZLİK

        Sanıklar hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan, eski futbolcu Tanju Çolak hakkında da ''dolandırıcılık'' suçundan takipsizlik kararı verildi.

        İstanbul Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı gerekçesi ile yapılan şikayet üzerine hakkında soruşturma başlatılan Fadıl Akgündüz 21 Aralık 2015'de İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'nce 'tacir ve ya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' suçundan tutuklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ