Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Davutoğlu: Bu son kaleyi sonuna kadar savunacağız

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'de ateş çemberi kurmak isteyenler bilsinler ki bu son kaleyi sonuna kadar savunacağız" dedi.

        Başbakan Davutoğlu, Midyat'ta düzenlenen Mardin İl Danışma Kurulu toplantısında konuştu.Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satıbaşları şöyle:

        "Tarihi bir dönemeçten geçiyoruz. 100 yıllık hesapların görüldüğü, yeni yüzyıllara eşiklik yaratacak dönemde. Birlikteliklerin sarsılması için her türlü fitne yapıldı.

        2016, 1916'nın 100'üncü yılı. Ortadoğu coğrafyasının parçalandığı, şehirlerinin demiryolu ile parçalandığı yeni harita ortaya çıktı. Bu kardeş halkları birleştirebilmek için çok çaba sarf ettik.

        Türkiye'de de kardeşi kardeşi kırdırmaya çalışan baskıcı dönemlere de şahit olduk.

        AK Parti olarak bunlara karşı dik durduk, yeni Türkiye'nin inşası için çalıştık. AK Parti kadroları 14 yıldır bu ülkenin birliği, beraberliği, huzuru ve refahı için çalışıyor.

        1 Kasım seçimleri sonrası yeni bir eşikteyiz. 2001 yılında AK Parti yola çıktığında, 2002 yılında iktidar olduğunda Türkiye'de pek çok yasaklar, OHAL'ler, DGM'ler vardı. Herbirini birer birer kaldırdık. Birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirdik. Dün başımız öne eğikti. IMF'ye borç ödemek zorunda kalan bir ülkeydi Türkiye. Esnafların Başbakanlık önünde yazar kırdığı bir ülkeydi. Şimdi dünyadaki ekonomik krizlere rağmen başı dimdik bir Türkiye var. IMF'ye borç veren bir ülke var. Yasaklara, yoksulluğa, yolsuzluğa meydan okuduk. Huzurun egemen olması için gece gündüz çalıştık.

        2013 Mayıs'ta yeni bir dönem başlarken, sorunlar çözülme iradesi gösterirken birileri rahatsız oldu. Gezi olayları, 17-25 komplosu ile birileri bunu bozmaya çalıştı. 7 Haziran'dan sonra Türkiye'de bir kriz ortamı çıkarmaya çalıştılar.

        DEAŞ saldırısı, PKK saldırıları sonrası huzur ve demokrasi operasyonları başlattık. 23 Temmuz'dan bu yana ülkemizin şehirlerinde, dağlarında, vadilerinde gece gündüz çaba sarf eden güvenlik güçlerimizin tek hedefi vardır, huzurlu bir ortamı sağlamak ve hep beraber yeni bir geleceği inşa etmek.

        Milletin vicdanını, devletin aklıyla birleştiriyoruz. Kamu düzenini ihdas etme konusunda kimse kararlılığımızdan şüphe etmesin. Bütün çukurlar kapatılacak, bütün hendekler kaldırılacak, insanların özgürce yaşadığı beldeler olacak. Bu konuda hiçbir taviz verilmeyecek. Bütün vatandaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.

        Bu çevreler yurt dışında aldıkları taktik ve talimatlarla harekete geçtiklerinde, özerklik, özyönetim ilan ederiz, çukurlar kazarız ve halk bizimle olur diye düşündüler. Bu halk bu provakasyonlara karşı milletin birliği, devletin bekaası yanında tavır aldı. Demokratik hukuk kurallarından sapma olmayacak. Herkes istediği gibi özgürce istediği şekilde yaşayacak, istediği hayat tarzını sürdürecek.

        Şu an maalesef Halep ve Musul katledildi. Yaktılar, yıktılar, en güzel eserlerimizi tarumar ettiler. Dün hepiniz adına haykırdım. Sizin vermeyi düşündüğünüz taahhüdü biz kamptaki 2,5 milyon Suriyeli kardeşimize gönderdik, dedim. Biz o coğrafyaları kardeş bildik. Aşımızı paylaştık; çünkü bizim yüreğimiz bütçemizden daha büyüktür. Cizre'yi, Sur'u, Silopi'yi harabeye çevirmek isteyenlere soruyorum; Halep'ten şu anda 15 bin kardeşimiz sınırımıza dayandı, her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

        6-7 Ekim olaylarında 3 gün içinde 197 bin Kürt kardeşmizi misafir etmiştik. Biz kapımıza geleni aç ve açıkta bırakmayız. Biz son kale olarak bu tarihi birikimden bu ülke kurulmamış olsaydı, 1920 ruhuyla hep beraber olmasaydık, bu Kobani'den gelenler nereye sığınacaktı? Aşını paylaştı ama hiçbir zaman ırkçılık yapmadı diye gurur duyuyorum. Türkiye'de ateş çemberi kurmak isteyenler bilsinler ki bu son kaleyi sonuna kadar savunacağız.

        Biz iktidardayken hiçbir vatandaşı mazlum ve mağdur bırakmaz. Zararları telafi edeceğiz. Kira, gıda, erzak ve eşya yardımı yapıyoruz ve yapacağız. Aç ve açıkta kimse kalmayacak. Bölgeye yönelik istihdam hamlesi gerçekleştirilecek. Biz söz verdim mi gereğini yaparız.

        Bu terör odakları ekonomik kalkınma da istemiyor. Mardin, Midyat, Silopi hiç kalkınmasın ki işsiz kalan gençler terör örgütünü tuzağına düşsünler. O yüzden havalimanını, baraj inşaatlarını sabote ettiler.

        Biz bütün doğu ve güneydoğuda kalkınma hamleleri yaptık. Bunları siz bilesiniz ve halkımıza anlatınız diye anlatıyorum. Biz görevimizi yaptık. Çarşıyı, pazarı bereketlendireceğiz, gençlerimizin burslarını artırdık, çiftçilerimize destek veriyoruz. Yaptıkları yıktıları hastane, okullardan daha güzeli yapacağız. Onlar karne alan öğrencileri bombalayacak, biz barikatların arkasındaki gençleri kurtarmaya çalışacağız. Bütün bu bölgeleri yaşanır hale getireceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ