Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Veysel Eroğlu: Cerattepe'de ağaç kesen eylemcilere gereken cezayı vereceğiz

        Kilis'te basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'de devam eden Cerattepe maden eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kilis ziyaretleri kapsamında Suriye tarafındaki Suriyeli sığınmacıların barındığı kampları ziyaret etti. Daha sonra Öncüpınar Sınır Kapısı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Eroğlu, Artvin'in Kafkasör Yaylası'na bağlı Cerattepe bölgesinde yaşanan olaylara da değindi.

        Eroğlu, "Cerattepe'de yolu kapatmak içinağaç kesmişler.İlk defa eylem yapanlar kesti ağacı. Hatta yakmışlar. Onları tespit edip gerekli cezayı vereceğiz." dedi.

        Eroğlu'nun açıklamaları şöyle;

        Kilis'te Kilis'in nüfusundan fazla özellikle Suriyeli misafirler var. Kilis'in nüfusu 93 bin, ama şu anda Kilis'te ikamet eden ve edecek olan kayılı 127 bin Suriyeli var. Dolayısıyla dünyanın hiçbir yerinde bu kadar mülteci veya misafiri kabul eden bir ülke yok maalesef. Bizim sadece bir şehrimiz 127 bin yabancıyı misafir ediyor. Bu insanlık açısından çok önemli. İnsanlık, bu! Çünkü insanlık, insanlara sahip çıkmak, onların haklarını korumak. Biz de bütün dünyaya bir insanlık örneği gösteriyoruz.

        CERATTEPE'DEKİ OLAYLAR

        Bakın şu anda bir ağaç kesilmedi. Ama maalesef o eylemcileri tespit edeceğiz, onlara cezalandıracağız. Yolu kapatmak için ağaç kesmişler. İlk defa eylem yapanlar kesti ağacı. Hatta yakmışlar. Onları tespit edip gerekli cezayı vereceğiz. Kaldı ki Artvin'deki çıkarılacak olan bakır madeni için biz birincisi; açık işletmeye müsade etmedik. Orayı galeri ile, galeri dediğimiz nedir biliyor musunuz; oraya bir ağızdan girecek, yerin altından bunu çıkaracak. İkincisi; işletme orada yol da açmayacak. Mevcut yolu kullanarak, belki iyileştirerek bunu teleferikle taşıyacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ