Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bedri Baykam'ı bıçaklayan saldırgana ağır ceza

        Serdar KULAKSIZ/İSTANBUL

        Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Mehmet Çeliker, toplam 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme tarafından daha önce toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Çeliker'in bu cezası Yargıtay tarafından tehlikenin ağırlığı dikkate alınmadan eksik ceza tayini yoluna gidildiği gerekçesiyle bozulmuştu.

        ÜST SINIRDAN CEZA VERİLMESİ İSTENDİ

        Bozma kararı üzerine İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın dünkü duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Çeliker ile Bedri Baykam ve avukatları katıldı.

        Duruşmada Bedri Baykam, "Biz bozma doğrultusunda üst hatten ceza verilmesini talep ediyoruz" dedi. Tuba Kurtulmuş'un avukatı Şükran Tezel de sanığa verilecek cezada asgari sınırdan uzaklaşılmasını talep etti.

        SAVCI MÜTALAA VERDİ

        Cumhuriyet Savcısı da sanığın Bedri Baykam'a yönelik 'tasarlayarak kasten insan öldürmeye teşebbüs' ile Tuba Kurtulmuş'a yönelik 'nitelikli insan öldürmeye teşebbüs suçu'ndan cezalandırılmasını istedi.

        SANIK ÖZÜR DİLEDİ

        Son sözünde sanık Mehmet Çeliker ise "Tuba'ya yönelik direkt bir eylemde bulunmadım. Ani gelişen bir olaydı. Gerek Bedri Baykam'dan gerekse Tuba Kurtulmuş'tan candan, yürekten ve gerçekten özür diliyorum" dedi.

        İKİ EYLEMDEN 32 YIL

        Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Çeliker'i, Tuba Kurtulmuş'a yönelik 'nitelikli kasten insan öldürmeye teşebbüs' suçunu işlediği gerekçesiyle 16 yıl, Bedri Baykam'a yönelik 'tasarlayarak kasten insan öldürmeye teşebbüs' suçunu işlediği gerekçesiyle de 16 yıl olmak üzere toplam 32 yıl papis cezasına çarptırdı.

        KAÇMA İHTİMALİ OLDUĞU GEREKÇESİYLE TAHLİYE ETMEDİ

        Cezada indirime yer olmadığına karar veren mahkeme, kaçma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle Mehmet Çeliker'in tutukluluğuna da karar verdi.

        İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 Kasım 2013 tarihli 14. duruşmada, sanık Çeliker'i, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Bedri Baykam'a yönelik eylemle ilgili alt sınıra yakın 15 yıl hapis cezasının makul olmadığını belirterek, tehlikenin ağırlığı dikkate alınmadan eksik ceza tayini yoluna gidildiği için bozma kararı verildiğini bildirmişti. İlamda, Tuba Kurtulmuş yönünden de aynı şekilde eksik ceza tayin edildiği gerekçesiyle kararın bozulduğu ifade edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ