Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan, konuk Cumhurbaşkanına inşaatı gösterdi
        1

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir araya geldiği Conrad Otel'de, konuğuna Boğaz manzaralı odadan Çamlıca Tepesi'ndeki cami inşaatını gösterip bilgi verdi.

        2

        Erdoğan, "Somali 6. Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu" dolayısıyla Türkiye'de bulunan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile Conrad Otel'de bir araya geldi.

        3

        Otelin Boğaz manzaralı odasında gerçekleşen görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, halen inşaatı devam eden Çamlıca Camii'ni konuk Cumhurbaşkanı'na uzaktan gösterdi.

        4

        Bu arada, görüşmede, iki Cumhurbaşkanı'nın huzurunda, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Somali Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Elektrik Alanında İşbirliği Anlaşması" da imzalandı.

        5

        Türkiye tarafında imzayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak attı.

        6

        İnşa çalışmaları devam eden Çamlıca Camisi, ileri teknoloji kullanılarak oluşturulan akustik hesapları ve ses sistemiyle, günümüzden 50 yıl sonra da teknolojiyi yakalayacak şekilde donatılıyor.

        7

        Yaklaşık 500 kişinin gece gündüz çalıştığı Çamlıca Camisi'nde 6 minarenin kaba inşaatları tamamlandı. 90’ar metre uzunluğundaki bir ve iki numaralı minarelerin külahları takılırken diğer minarelerin külahlarının takılması için uygun hava durumu bekleniyor.

        8

        Kaba inşaatı yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam edilen inşaatın önemli bir adımı olan caminin kapalı bölümünün üzerini kapatacak dev kubbenin yapımı ise hızla sürüyor.

        9

        Bittiğinde 72 metre yüksekliği ve 35 metrelik çapı olacak dev Kubbenin kaba inşaatının önümüzdeki haftalarda tamamlanması bekleniyor.