Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul afrikalılar beylikdüzü avcılarda

        İSTANBUL’da daha önce Tarlabaşı’nda yoğun olarak oturan Afrikalılar, son dönemde Avcılar, Beylikdüzü gibi merkeze uzak ilçeleri tercih etmeye başladı. Konut kiralarının İstanbul’un merkezi konumundaki diğer ilçelerine oranla daha düşük olması ve metrobüs ile ulaşım kolaylığı,Afrikalıların bu bölgeyi tercih etme sebeplerinin başında geliyor.

        NİJERYALILAR ÇOĞUNLUK

        Avcılar veya Beylikdüzü’ne son dönemde yerleşen Afrikalılar arasında ilk sırayı Nijeryalılar alıyor. Avcılar’ı tercih eden Afrikalıların önemli bölümünü üniversiteliler oluştururken, bunları çeşitli alanlarda ticaret ve ülkeleri ile ihracat yapanlar izliyor. Afrikalı sayısının hızla artmasıyla kendi adlarına veya Türk ortakları ile açtıkları işyeri sayısı da her geçen gün artıyor. Bölgede ticaretle uğraşan Afrikalıların tercihi daha çok kuaför, giyim eşyaları satan mağazalar ve restoran.

        KİLİSELERİ DE VAR

        Farklı ülkelerden olmalarına rağmen birbirlerine destek olan Afrikalılar arasındaki Hıristiyanlar, açtıkları bir dernek binasını kilise olarak da kullanıyor. Müzik aletleri de kullanarak pastörlerinin yönetimi ile pazar ayinleri de yapan Afrikalıların, Avcılar’ın yanı sıra çeşitli ilçelerde küçük kilise olarak kullandıkları yerler olduğu belirtiliyor.

        KENDİ VATANDAŞLARI GELİYOR

        Bölgede ticaretle uğraşan Afrikalıların tercihi daha çok kuaför, giyim eşyaları satan mağazalar ve restoran. Kendisinin futbol oynamak için Türkiye’ye geldiğini,‘Agali’ ismi ile tanındığını, Bafraspor ve Çatalca’da top oynadığını anlatan NijeryalıI Saac Eby’nin halen Afrikalılara hizmet veren kuaför var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ