Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Bakan Bozdağ'dan AYM kararına sert eleştiri

        HABERTURK.COM

        "Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının Meslek Öncesi ve Meslek İçi Eğitim Çalıştayı"nda konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararına tepki gösterdi.

        "Hepimiz bu hukuk cinayetinin karşısında durmalıyız" diyen Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin kendisini 1. mahkemenin yerine koyduğunu söyledi. Mahkemenin davayı görmeden Anayasa Mahkemesi'nin esastan karar verdiğini kaydeden Bozdağ, "Kararı okuduğunuzda Anayasa Mahkemesi'nin esas incelemesi yaptığını ve dosyada delil incelemesi yaptığını görüyoruz" dedi.

        Yargıtay'ın temyiz yetkisinin de gasp edildiğini kaydeden Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi, ilk derece mahkemesi değildir, temyiz mahkemesi de değildir, süper temyiz mahkemesi hiç değildir. Anayasa Mahkemesi yetkisini böyle genişletirse çok ciddi sorunlarımız olacak" diye konuştu.

        "HERHALDE İZAHTA ZORLANDILAR" 33 sayfalık bir gerekçeli karar açıklamış olduklarını duydum. Herhalde gerekçeyi izahta zorlandılar. Ben, Anayasa'nın 104. Maddesi'nin bana yüklemiş olduğu sorumluluğun gereğini yerine getirmekteyim. Anayasayı gözetmek, benim de şüphesiz asli görevlerimden bir tanesidir. Bu çerçevede ben görüşlerimi açıkladım ama tekrar ediyorum, Anayasa Mahkemesi bireysel başvurularında yargı yolunun tüketilmesini beklemek durumundadır. Yerindelik denetimi yapamaz, yapmamalıdır. Anayasa Mahkemesi, bu olayda kendini birincil mahkemenin yerine koymuştur. Yargıtay gibi de bu noktada bir inceleme yapması doğru değildir.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ