Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da bataklığa düşen inek için seferber oldular

        Şipali mahallesi girişinde bulunan ve etrafı tel örgüyle çevrili açık alanda otlayan 10 büyükbaş hayvandan birisi tel örgülerin üzerinden atlayarak dere yatağına yuvarlandı. Gecenin karanlığında firar eden büyükbaş hayvan, Bedre Deresinin kenarındaki bataklığa girdi. Hayvan girdiği bataklıktan kurtulmak için çırpındıkça iyice battı.

        SESİNİ DUYDULAR VE..

        Beline kadar bataklığa saplanan hayvan, yardım istercesine bağırmaya başlarken, sesi duyan hayvan yetiştirme tesisi sahibi Kenan Hakandal, dereye doğru yaklaştığında, bataklığa saplanan ineği gördü. İşyeri sahibi ve ailesi bataklığa saplanan hayvanı kurtarmak isterken, boynuzunu kırdı. Hayvanın zarar gördüğünü fark eden işyeri sahibi durumu İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekibine bildirdi.

        YOĞUN UĞRAŞLAR SONUCU KURTARILDI

        Haber verilmesi üzerine belirtilen yere gelen İnegöl İtfaiye ekipleri, bataklığa saplanan hayvanın yanına inerek kurtarmak için çalışma başlattılar. İtfaiye ekipleri, hareketsiz bekleyen hayvanın vücuduna halatları bağladı. Güvenli bir şekilde bağlanan hayvan İtfaiye aracındaki çekici sayesinde saplandığı yerden kurtarıldı. Yoğun uğraşlar sonucunda kurtarılan inek, sahibine teslim edildi.

        Hayvanın kurtarılma çalışmalarını izleyen ve sağlıklı bir şekilde ineğine kavuşan işyeri sahibi Kenan Hakandal, itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ