Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: Türkiye'nin gücü siyasi ve iktisadi istikrarı sayesindedir

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye, dünyanın dört bir tarafındaki gönül coğrafyamızın gönül tellerine vurabilecek gücü kendinde buluyorsa bu Türkiye'nin siyasi ve iktisadi istikrarı sayesindedir" dedi.

        AK Parti Manisa teşkilatıyla Saruhan Otel'de bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, iki gündür Balkanlar'da olduğunu, burada çok güzel açılışlar yaptıklarını bildirdi.

        Kurtulmuş, bütün gezilerde "Türkiye'nin güçlü olması gerektiğini" gördüklerini, Türkiye'nin güçlü olmasının sadece ekonomik olarak dünyada 10 büyük ekonomiden biri hedefine ulaşması, köprülerin, yolların, fabrikaların yapılmasından ibaret olmadığını vurguladı. Kurtulmuş, "Tabi ki bunlar yapılacaktır ama Türkiye'nin güçlü olması, siyaseten ve ekonomik olarak güçlü olması sadece Türkiye'nin, sadece 78 milyonun geleceğiyle ilgili mesele değildir. Dünyanın dört bir tarafında gözünü dikmiş Türkiye'ye bakan, Türkiye'nin dostluk elini görmek isteyen, Türkiye'nin kuvvetli nefesini arkasında hissetmek isteyen çok geniş kitlelerin olduğunu hepiniz biliyorsunuz." diye konuştu.

        Kurtulmuş, şöyle konuştu:

        "Türkiye, dünyanın dört bir tarafındaki insanlara yardım elini uzatıyor. Türkiye, dünyanın dört bir tarafındaki bizim gönül coğrafyamızın gönül tellerine vurabilecek gücü kendinde buluyorsa, bu Türkiye'nin siyasi ve iktisadi istikrarı sayesindedir. Çevremizdeki bütün ülkelerin Ukrayna'dan Yemen'e kadar yönetilemediği, idare edilemediği bir dönemde Türkiye'nin çok şükür siyasi ve iktisadi istikrara sahip olması, ama tek başına bu da yetmez, siyasi ve iktisadi istikrarın kökü mazide olan bir ati anlayışıyla buluşturularak kendi kökleri üzerinde büyük bir gelecek kurma idealine sahip bir kadro tarafından yönetilmesi Türkiye için büyük bir şanstır. Bizim için de büyük bir sorumluluktur.

        Onun için meselemiz sadece Manisa'da herhangi bir yerde belediye başkanlığı, milletvekilliği, sadece siyasi partinin çalışmalarında bulunmak, sadece bir takım makam ve mevkilerde bulunmaktan ibaret bir siyasi sorumluluğumuzun olmadığını bilmemiz lazım. Mesele hem büyük Türkiye'yi hem güçlü Türkiye'yi kurmak hem de Türkiye'nin kendi kökleri üzerinde çok daha güçlü şekilde ileriye gitmesini sağlayacak performansı sergilemektir. Onun için hepimiz bir büyük dava şuuruyla tarihsel köklerine sahip, ama onu bugün de ifade eden dava şuuruyla yolumuza devam etmek mecburiyetindeyiz."

        "4 YIL İÇERİSNDE SEÇİM YOK"

        Kurtulmuş, Türkiye'nin önündeki 4 yıl içerisinde seçimin olmadığını, bu süre içinde her gün, her saniye sanki seçimde hesap veriyormuş bilincinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek, 2019'da da arka arkaya yapılacak seçimlerin hepsinde de büyük başarılar kazanarak bu davanın daha ileriye gitmesine katkı sağlayacaklarını kaydetti.

        "SAĞLIKLI BİR YAŞAM" İÇİN BİSİKLET DAĞITTI

        476. Uluslararası Mesir Festivali programı için Manisa'da bulunan Numan Kurtulmuş, "Sağlık Bakanlığının Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi" kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk ve ortaokul öğrencilerine bisiklet dağıtım törenine katıldı.

        Kurtulmuş, törende yaptığı konuşmada, sağlık için hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesini isteyerek şunları söyledi:

        "İnsanların hareketli bir yaşam sürmesi, kötü alışkanlıklardan korunması, önümüzdeki dönemde sağlık hedeflerinin ana felsefesini oluşturacak. Özellikle gençlerimize küçük yaştan itibaren hareketli bir hayatı tavsiye ediyoruz. İster futbol ister atletizmle uğraşın, bir sporu yapın ama en önemlisi hareketli bir yaşam sürün. Belki bugün dağıtılacak bisikletler bütün Manisa'nın çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamayabilir ama bu bir dikkat çekmektir. Gençler ve çocuklar vasıtasıyla bütün topluma sağlığın hareketli bir yaşam tarzından geçtiğini ifade etmiş oluyoruz."

        Kurtulmuş, gençlere ve çocuklara bisiklete binerken "kask takın" çağrısında bulundu.

        Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve protokol üyeleri ilk ve ortaokul öğrencilerine bisikletlerini dağıttı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ