Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem O gecenin tanıkları Dürümlü katliamını anlattı
        1

        Veysi İPEK / Mehmet KAYAHAN / GAZETE HABERTÜRK

        Diyarbakır’ın Sur İlçesi Dürümlü mezrasında terör örgütü PKK’nın bomba yüklü kamyonla yaptığı katliamın acısı hâlâ taze.

        2

        Metrelerce derinlikte çukur açan korkunç patlamanın 16 kurbanı önceki gün gözyaşları arasında toprağa verildi. Saldırıyla ilgili soruşturma sürerken, o geceyi tanıkları anlattı.

        3

        Muhsine Yakar, katliamda eşinin yanı sıra iki de kayınbiraderini kaybetti. Olayın şokunu hâlâ üstünden atamayan 4 çocuk annesi Yakar, eşiyle 19 yıl önce evlenmiş: “Çok iyi baba, çok iyi bir arkadaş, çok iyi bir eşti. Tanıyan herkesin sevdiği biriydi.”

        4

        ‘TRAFO SANDIM’

        Olay akşamı evin bahçesinde eşinin bir kişiyle tartıştığını belirten acılı kadın şöyle devam etti: “Seyithan eve geldi, silahını aldı. Kardeşlerini aradı. ‘Gitme’ diye ayaklarına kapandım. Pijamayla çıktı, engel olamadık.

        5

        Sonra bir patlama sesi duyuldu, elektrik trafosu sandım. Seyithan’ı aradım, telefonu evde unutmuştu. Kayınbiraderlerim Orhan ve Mehmet de telefonlarını almamışlar. Ambulansların siren sesleriyle dışarıya fırladım. Öldüğüne inanmıyorum, dönecek diye bekliyorum.”

        6

        ‘ALLAH HAKKIMIZI KOYMASIN’

        Patlamada eşi Orhan ve oğlu Temir’i kaybeden 7 çocuk annesi Zozan Yakar ise şunları anlattı: “Seyithan kamyonu takip etmeye giderken oğlum Temir’i de yanına aldı. Köyde taziye evinin önünde eşim Orhan ve diğer kayınlarım da kamyonu kovalamış. Patlamada eşim, oğlum ve kayınbiraderlerimi kaybettim. Allah hakkımızı koymasın...”

        7

        ‘SİVİL ŞEHİT’ SAYILACAKLAR

        Sur Kaymakamlığı, Dürümlü mezrasındaki patlamada 20 evde hasar oluştuğunu tespit etti. Kaymakamlık, 20 aileye zararların karşılanması için toplam 95 bin lira aktardı.

        8

        Köyde bazı ev ve otomobillerdeki ağır hasarlar ise Diyarbakır Valiliği’nin detaylı incelemesinin ardından karşılanacak.

        9

        Öte yandan katliam kurbanı 16 kişi, yakınlarının Diyarbakır Valiliği’ne başvurması durumunda “sivil şehit” sayılacak.

        10

        Bu durumda ölenlerin yakınlarına 29 bin lira tazminat verilecek, maaş bağlanacak, sosyal güvence sağlanacak ve her aileden bir kişi kamuda istihdam edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ