Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Diyarbakır ve Bingöl'deki terör operasyonlarında 7 kişi tutuklandı

        Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda, aralarında Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği yöneticisi O.K'nin de bulunduğu 9 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden O.K. ve Ş.K, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, diğer 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda, 25 Mayıs'ta aralarında Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği yöneticisi O.K'nin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmış, aramalarda tabanca ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.

        BİNGÖL'DE DE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bingöl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne yardım yataklık, işbirlikçilik, kuryelik yapan, yaşam malzemesi, sağlık malzemesi ve bomba yapımında kullanılan malzeme temin eden şüphelilere yönelik ortak operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan soruşturmaları tamamlanan 7 şüpheli sevk edildikleri adliyede Bingöl Sulh Ceza Hakimliği tarafından, 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklandı.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ