Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Binali Yıldırım'dan Midyat açıklaması: Katil PKK'dır

        Vezneciler'deki terör saldırısında yaralananları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastenesi'nde ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, saldırıyı PKK'nın yaptığını açıkladı. Açıklamasının ardından Fatih'teki cenaze törenine katılan Yıldırım, daha sonra Vezneciler saldırısının gerçekleştiği bölgeyi ziyaret etti. Yıldırım'ın açıklamaları:

        "Hastalarımızın durumları iyi. Birçoğu taburcu oldu. Bugün de şehit polislerimizi ebediyete uğurluyoruz. Biraz sonra Fatih'te cenazelerine katılacağız. Terör ne yaparsa yapsın, hangi yöntemi kullanırsa kullansın, Türk milleti bir ve beraberdir. Nerede olursa olsun, ister şehirde ister kırsalda terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmak için canla başla bir ve beraber olarak gece-gündüz bu amansız mücadeleyi yapacağız. Arkalarını sıvazlayan bütün unsurlara da gereğini yapacağız.

        Midyat'ta yeni bir saldırı gerçekleştirildi. Alınan tedbirler, bariyerler sebebiyle çok büyük bir patlayıcı olmasına rağmen tabii yaralananlar oldu. 30 civarında yaralımız var. Maalesef teyit edilen şekliyle, 1 polis 2 vatandaş olmak üzere kaybımız var.

        Katil PKK örgütüdür. Bu bizi şaşırtmadı. Yavaş yavaş çemberleri daralıyor.

        Terörle mücadele çetin ve kararlılık gerektirir. Önümüzde ve arkamızda insan kılığında bu katiller var. "

        SALDIRININ OLDUĞU YERDE

        Fatih Camii'nde şehit polisler Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu'nun cenaze törenine katılan Başbakan Yıldırım, daha sonra saldırının gerçekleştirildiği bölgeyi ziyaret etti.

        Avrupa Birliği'ne üye 15 ülke temsilcileri de olay yerine çiçek bırakmak istediler. Ancak çiçek bırakmak için Başbakan Binali Yıldırım'ın da gelmesini beklediler. Fatih'te çalışan kalabalık esnaf grubu da patlama noktasına doğru bir yürüyüş gerçekleştirmek istedi. Ancak alınan önlemlerden dolayı yürüyüşe izin verilmedi.

        Başbakan Yıldırım esnafla görüme yaparken makam ve koruma aracı da yanından ayrılmadı.

        ERDOĞAN'IN TELEFON TRAFİĞİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Midyat'taki saldırıyı lanetledi. Erdoğan olayla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı ve Mardin Valisiile telefonda görüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ