Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Tunceli Ovacık'da adliye lojmanlarına bombalı araçla saldırı

        Kadir MERKİT/TUNCELİ

        PKK'lı teröristlerin Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ndeki adliye lojmanlarına yönelik bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 2'si polis 9 kişi yaralandı.

        Ovacık İlçesi girişindeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan adliye lojmanları önünde teröristler dün saat 13.30 sıralarında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Terör saldırısında lojmanların önündeki zırhlı polis noktasında bulunan 2 polis, adliye lojmanlarında bir savcının eşi ile çevre binalar ve yoldan geçen 6 sivil vatandaş olmak üzere toplam 9 kişi yaralandı. Olay yerine Ovacık ve Tunceli'den çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar Ovacık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Şiddetli patlama nedeniyle lojman ve çevredeki binalarda hasar meydana geldi, küçük çaplı yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri bölgede incelemelerde bulundu.

        PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

        Patlama anı güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülere göre beyaz bir hafif ticari araç adliye lojmanları yakınında duruyor. Araçtan bir kişi inip hızla uzaklaşırken saniyeler sonra başka bir aracın da geçişi sırasında patlama meydana geliyor.

        Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada 9 yaralıdan 6'sının Ovacık'ta ayakta tedavi edildiği, hayati riski bulunmayan 3 kişinin ise müşahede altına alınarak tedavilerinin yapılması için Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ