Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim sistemi hakkında konuştu

        Ferdi DURDU/MALATYA

        Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "sözleşmeli öğretmenlik sistemini" önümüzdeki dönem başlatacaklarını belirterek, "Diyoruz ki 5 yıllık sözleşmeli olarak kalsın, performansına bakalım, ondan sonrada kadroya alalım. 3 yıl daha çalışsın, 8 yıldan sonra istediği yere tayinini çıkartalım, diyoruz" açıklamasında bulundu.

        Malatya'da Karahan Tüneli'nin araç geçişine açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Bakan Yılmaz, eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

        "4+4+4 ÇALIŞMASI YOK"

        Yılmaz "4+4+4 sisteminin değişeceği" iddialarıyla ile ilgili olarak "4+4+4'ün ilk uygulamalarını ve ilk mezunlarını bu yıl aldık. Eğitim yaşayan bir olgu. Daha iyiye, daha mükemmele gitmek için bir çalışma yapılması lazım, ancak bu sistemin sonuçlarını yeni aldık. Dolayısıyla değişmesi için bir çalışma bizim bakanlığımızda yapılmamaktadır" dedi.

        ÖNCE SÖZLEŞME SONRA KADRO

        Bakan Yılmaz "Sözleşmeli öğretmen" konusu ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi: "Geçen gün sayın Başbakanımız ile birlikte Ağrı'da söylenen husus bu; bir yıl önce atanan öğretmen sayısı 3 bin 200, ertesi yıl 2 bin 400 öğretmen bizden ayrıldı. Bir yıl önce 3 bin 200 öğretmen atanıyor, ertesi yıl atanan öğretmenin 3 bin 200'den 2 bin 400'ü geri ayrılıyor. Dolayısıyla oradaki insanlarında daha iyi, daha nitelikli, daha kaliteli eğitim verilmesi lazım. Bu eğitimi verebilmek için de eğitimde sürekliliği sağlamak lazım, öğretmenlerin belli sürelerle orada kalabilmesi lazım ki öğrencisini tanısın, psikolojisini tanısın, ailesini tanısın, çocuk hangi alanlarda becerisi var, hangi alanlara daha çok yeteneği var, bunu görsün. Bunu görebilmesi için böyle 1 yıllık, 6 aylık, 8 aylık, 9 aylık eğitimle olmaz. Diyoruz ki 5 yıllık sözleşmeli olarak kalsın, performansına bakalım, ondan sonrada kadroya alalım. 3 yıl daha çalışsın, 8 yıldan sonra istediği yere tayinini çıkartalım, diyoruz. Türkiye'deki eğitimin kalitesi mutlaka öğretmenle yükselir. Ama öğretmenle yükselebilmesi için öğretmeni muhakkak desteklemek lazım. Varsa her türlü sorunlarını çözmek lazım, bizim buna gayret göstermemiz lazım. Ama öğretmeni de kendi bilgi ve tecrübesini öğrencisine aktaracağı sürede de o yerde tutabilmek lazım. Bunu tutabilmenin yolunun da sözleşmeli öğretmenlikten geçtiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu gerçekleştireceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ