Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kars Kağızman'da terör operasyonu: 1 terörist yakalandı

        Tacettin DURMUŞ/ KARS

        Kars'ın Kağızman ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 1 terörist sağ yakalanırken, çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

        Kars'ın Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde bir grup BTÖ mensubunun eylem hazırlığında bulunduğu bilgisi üzerine Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

        Jandarma ekipleri tarafından teröristleri etkisiz hale getirmek için 22 Haziran'da "Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk-8 Operasyonu başlatıldı. Operasyonda 1 terörist sağ yakalanırken çok sayida mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

        Kars Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "2 BTÖ mensubu görülmüş ve "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine sıcak temas yaşanmıştır. Kaçmaya çalışan 1 BTÖ mensubu sağ olarak yakalanmıştır. Olay sonrasında icra edilen temas araması faaliyetinde yakalanan BTÖ mensubuna ait 1 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 2 adet el bombası, 4 adet şarjör, 120 adet AK-47 Kaleşnikof mühimmatı ele geçirilmiştir.

        23 Haziran ve 24 Haziran'da icra edilen temas aramalarında; 6 ayrı sığınakta; 1 adet tuzaklanmış EYP, 152 adet AK-47 mühimmatı, 83 adet M-16 mühimmatı, 250 kilogram amonyum nitrat, araç telsizi, akü, güneş paneli, pil, gaz maskesi ile çeşitli ve bol miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirilmiş olup, ele geçirilen malzemeler, sığınaklar ve EYP Kağızman Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla olay yerinde imha edilmiş, yakalanan BTÖ mensubunun adli işlemlerine devam edilmektedir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ