Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ziya Sözen kimdir? İşte Ziya Sözen'in hayat hikayesi

        ZİYA SÖZEN KİMDİR?

        Ziya Sözen, 11 Mayıs 1979 tarihinde Bingöl'de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Bingöl'de tamamladıktan sonra lise öğrenimine Ankara Polis Koleji'nde devam ederken kendi isteğiyle ayrılarak Bingöl Rekabet Kurumu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans öğrenimini Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü'nde tamamladı. Yüksek lisansını Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde devam etmektedir.

        Babası Paşa Sözen Bingöl merkez Gökçeli Köyünde Geçici Köy Korucusu (GKK) olarak görev yaparken 12.06.1994 tarihinde teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit edilmiştir. 2004 yılında kurucu Başkan olarak arkadaşlarıyla beraber kurduğu Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği’nin 10 yıl boyunca Başkanlık görevini yürüttü. Bu görevi yürütürken Bingöl Valiliği İl İnsan Hakları kurulu üyeliği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müteveli heyeti üyeliği görevinde bulundu. Kendi isteğiyle bu görevden ayrılan Sözen, 13 Mart 2013 tarihinde arkadaşlarıyla beraber Kurucu Başkanı olduğu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu'nu kurdular.

        02 Ekim 2013 tarihinde Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu, Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu ile birleşen Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu, Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını Ziya Sözen'in yaptığı Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu'nu kurdular.

        2007 yılında şehit çocuğu olarak girdiği devlet memurluğu görevini çeşitli kurumlarda yürüten Ziya Sözen, 2012-2013 yılları arasında Bingöl Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmüştür. Halen İçişleri Bakanlığında memur olarak çalışan Ziya Sözen orta düzeyde ingilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ